wpk-admin
wpk-admin Kids 13 aug 2018

De 7 levenslessen die we kunnen leren van SpongeBob SquarePants

Toen SpongeBob voor het eerst op de televisie verscheen, raakte hij de harten van jong en oud. Een aflevering van de gele spons en zijn vrienden staat garant voor lachen, huilen en brullen. De cartoon is inmiddels elf seizoenen rijk en het einde lijkt nog lang niet in zicht. Gelukkig maar, want er is een hoop wat onze kinderen (en wijzelf) kunnen leren van SpongeBob SquarePants.

Wat we leren van SpongeBob

SpongeBob is er klaar voor. Jij ook?

1. Enthousiasme is life!

Is er een mooier mantra dan “Ik ben er klaar voor?” Met een flinke dosis enthousiasme is er eigenlijk niets wat we niet aankunnen.

2. Normaal zijn, wordt overschat.

Waarom ‘normaal’ zijn als je lekker jezelf kan zijn! Als er iemand is die dat begrijpt dan is het wel onze vrolijke vriend.

3. Geef nooit op!

Als Spongebob iets wilt, gaat hij er 100% voor. Hij geeft nooit op. De honderd keren dat hij niet slaagde voor zijn bootexamen, hebben hem nooit weerhouden om het nog één keer te proberen.

4. Wees lief voor je huisdieren

Gerrit de blauwe zeeslak met roze huisje is zoveel meer dan het huisbeestje van SpongeBob. Het is zijn beste vriend en onze vrienden hebben we lief.

5. Zelfgemaakte cadeautjes zijn het leukst

SpongeBob is groot fan van zelfgemaakte cadeautjes, al worden zijn inspanningen bijna nooit gewaardeerd door Octo Tentakel. In een zelfgemaakt cadeautje zit tijd, moeite en liefde. Wees dus niet zoals Octo.

LEES OOK: Kan je kind (nog steeds) niet zonder knuffel? Maak je geen zorgen

6. Iedereen heeft soms een helpende hand nodig.

Hoe stoer, sterk en zelfstandig je ook bent, er zijn van die dagen waarop alles tegenzit. Een helpende hand is dan de beste remedie en SpongeBob weet dat als geen ander. Hij is niet alleen een helpende hand, hij heeft ook geen moeite met vragen om hulp.

7. Goede vrienden zijn belangrijk

SpongeBob zou nergens zijn zonder zijn goede vriend Patrick. Als we iets leren van SpongeBob dan is het dat ons leven mooier en zovéél leuker is met goede vrienden om ons heen.

Wees jezelf, net als Spongebob

De gele spons is verre van perfect, maar wel altijd zichzelf. Hij struikelt negen keer, maar staat vervolgens tien keer op. SpongeBob is een goede vriend en een bron van positiviteit. Misschien niet per definitie stof voor in in de schoolboeken, maar wat ons betreft zeker wel educatief!

Dit artikel verscheen eerder op Bedrock

6 Tekenen dat het ouderschap toch best lijkt op je studentenleven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
De 7 levenslessen die we kunnen leren van SpongeBob SquarePants
Sluiten