Janne Vogel
Janne Vogel Columns 1 aug 2018
Leestijd: 3 minuten

Lia: ‘Het is een cliché, maar echt, ze worden te snel groot’

Samen met haar vrouw voedt columnist Lia drie nieuwsgierige kinderen van 5, 3 en 2 jaar op. Door haar full time job als verpleegkundig specialist GGZ lijkt ze naar eigen zeggen soms op de ‘man die op zondag het vlees snijdt’. Haar missie? Laten zien hoe verschillend we allemaal hetzelfde zijn. Je vindt haar ook op haar eigen blog.

Column: Vakantie

Ik houd van de schoolvakantie. Er heerst een soort serene rust in ons huis. In plaats van: opstaan, snel aankleden, eten, tandenpoetsen, jas aan en naar school, beginnen we nu om 07.00 uur de dag, een kwartier later. Ja dat kwartier extra doet wonderen. Vervolgens gaan we naar beneden, gaan de kinderen een half uurtje op de bank voor de TV zitten en kan ik in alle rust plassen en een lekker kopje koffie drinken. Daarna gezamenlijk ontbijten en een verhaaltje voorlezen aan tafel. Het loopt tegen tienen voordat we pyjama’s ruilen voor kleren, heerlijk.

Opblijven

In het weekend mogen de meiden langer opblijven en doen we met zijn vieren een spelletje buiten aan tafel onder het genot van ranja en popcorn. We hebben in de tuin een tent gezet, om alvast een beetje te kamperen. Het is echt genieten. Jammer dat er op die dagen tussenin nog wel gewerkt moet worden. Een brute verstoring van ons relaxte gevoel. Ik houd van mijn werk, begrijp me niet verkeerd. Ik heb het geluk dat ik van mijn droom mijn werk heb gemaakt. Een leuke, afwisselende baan waarbij ik anderen af en toe wat beter op weg probeer te helpen; een baan vol uitdagingen en kansen.

Werken

Voordat ik mijn vrouw Judith leerde kennen, werkte ik zoveel als ik kon. Maanden met slechts twee dagen vrij waren helemaal niet zo gek. Judith leerde mij om vrije dagen wat vaker in te plannen en te waarderen. Toen Ninthe, onze oudste, op de wereld kwam, wilde ik na de eerste weken als trotse mama helemaal niet meer gaan werken. Het duurde even voordat ik het werk weer ging waarderen.

Cliché

Nu is het een cliché, maar echt, onze drie musketiers worden te snel groot. We kletsen alle vijf gezellig tijdens een wandeling met de hond. We voetballen, dansen, tennissen of stoeien op het gras. We doen spelletjes of knutselen aan tafel en soms hangen we lekker samen voor de TV bij een leuke spelshow voor kinderen. Dat ze zo snel groot worden maakt ook dat ik veel meer behoefte heb om thuis te zijn. Minder werken lijkt dan heel aantrekkelijk, iets wat ik me zes jaar geleden echt niet voor kon stellen.

Ondernemen

En nu in de vakantie zou ik het liefst alle zes weken met de kinderen thuis zijn. Er zijn nog zoveel dingen die ik zou willen ondernemen met ze. Zwemmen, naar de speeltuin, de dierentuin, een rondritje maken met een oude stoomtrein, gaan hiken in de bossen, leuke experimentjes die ik op Facebook voorbij zag komen. Ik wil het allemaal met ze doen.

Samen genieten

Na deze eerste drie weken van de schoolvakantie ben ik dus wel even klaar met werken en heb ik behoefte om met Judith bij onze drie musketiers te zijn. Wat ben ik daarom blij dat ik nu thuis ben van het werk en vanavond de vakantie voor Judith en mij begint. Heerlijk samen genieten op een camping, alle tijd voor elkaar voordat de school weer begint. Inclusief het drukke ochtendritueel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme