Janne Vogel
Janne Vogel Persoonlijk 18 jun 2018

Lia: ‘Het liefst mis ik niks van deze bijzondere tijd met onze drie musketiers thuis’

Samen met haar vrouw voedt columnist Lia drie nieuwsgierige kinderen van 5, 3 en 2 jaar op. Door haar full time job als verpleegkundig specialist GGZ lijkt ze naar eigen zeggen soms op de ‘man die op zondag het vlees snijdt’. Haar missie? Laten zien hoe verschillend we allemaal hetzelfde zijn. Je vindt haar ook op haar eigen blog.

Column: Londen

Het is zes uur in de ochtend; ik zit met een kop koffie in de lobby van een hotel in Londen. Maandagochtend ben ik hier naartoe gevlogen voor een training in familiebehandelingen. Ik zit hier, terwijl mijn gezin thuis zit, waar ze het prima een week redden zonder mij.

Foto

Ik krijg een foto op mijn telefoon en zie Ninthe met een foto van mij in haar bed liggen. Mijn maag keert zich om, mijn keel schiet dicht, tranen wellen op. Ik mis ze en ik voel me ook schuldig dat ik hier ben. Ik vraag af hoe vaders dit doen. Ik heb het gezien van dichtbij. ‘Ja natuurlijk mis ik ze wel, maar ja hé, het is werk’, krijg ik dan als antwoord. Ja hé, voor mij ook. Maar toch, de schuldgevoelens schreeuwen hard, vooraf en zeker nu tijdens deze week. Waarin ik leer hoe je gesprekken voert met kinderen en hoe belangrijk een gezinsleven is voor hen en voor hun ouders die alles zo goed mogelijk willen doen.

Schuldgevoel

Het zijn maar vijf dagen, die snel voorbij gaan maar tegelijk heel lang duren. Hoe meer ik geniet van wat ik hier leer, hoe meer de stem van mijn schuldgevoel zich laat horen. Ik mis onze kinderen enorm. Meer nog mis ik mijn vrouw. Ik ben moe en wil tegen haar aan op de bank liggen met een dekentje en veilig in haar armen. Terwijl ik dat denk, groeit mijn schuldgevoel nog meer. Wat ben ik voor een moeder? Ik hoor er te zijn voor onze kinderen, maar eerlijk gezegd mis ik op dit moment mijn vrouw het meest van iedereen. Mijn vrouw die me altijd steunt en mij het geluk van een gezin gegeven heeft.

Worstelen

Ik hou van ze alle vier ontzettend veel. Ik worstel. Ik wil een goede moeder zijn en ik wil me ontwikkelen in mijn werk. Om het werk, waar ik zoveel tijd besteed, leuk te houden. Daarnaast ben ik de kostwinnaar en wil ik zekerheid voor onze kinderen in de toekomst. Maar ik wil ook niks missen van deze bijzondere tijd met onze drie musketiers thuis. Oscar die iedere dag meer begint te praten, Aimee die heerlijk op kan gaan in een potje voetbal en Ninthe met haar wijze vragen en bedenkingen.

Leren

Ik wil onze kinderen leren dat je hard moet werken om je te kunnen ontwikkelen. En dat, als het de moeite waard is, je daarvoor soms dingen moet doen die minder leuk zijn. Net zoals dat ik ze wil leren te genieten van de kleine dingen in het leven, en dat ze later alles mogen worden waar ze blij van worden.

Op dit moment kijk ik alleen maar uit naar het moment dat ik thuis kom en ze, al slapend in bed, nog even toestop en een kus geef. Om daarna lekker in de armen van hun lieve mama, mijn vrouw, in slaap te vallen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Lia: ‘Het liefst mis ik niks van deze bijzondere tijd met onze drie musketiers thuis’
Sluiten