Susan Dalstra
Susan Dalstra Verhalen 28 dec 2017

De 7 tekenen dat je een oma bent verpakt in het lichaam van een dertiger

Regelmatig etentjes en avondjes in de kroeg met vrienden getuigt misschien van een bruisend leven, maar dat bruisende leven kan jou gestolen worden. Het enige wat jij nodig hebt voor een avondje uit is een bank, een nieuw seizoen van je lievelingsserie en een spinnende kat op schoot. 

Uitgaan is negen van de tien keer maar een overgewaardeerd gebeuren. De muziek valt tegen, mensen staan op je nieuwe schoenen, er vliegt bier over je zorgvuldig gekozen outfit, je kan niemand verstaan en wordt aangesproken door hijgerige types terwijl je alleen maar wil dansen. De enige verlangens die jij temidden van het feestgedruis hebt, zijn die naar je bed. Dat maakt je misschien een oma, maar daar heb je helemaal vrede mee. Dit, en nog 7 tekenen dat in dat goddelijke dertigerslijf van je een tevreden spinnende bejaarde huist.

2. Na 21.00 uur ‘s avonds wil je eigenlijk niet meer naar buiten

Wie zijn die mensen die prima kunnen wachten tot na 21.00 uur voordat ze de deur uitgaan? Hoe doe je dat zonder in slaap te vallen? Zijn die mensen allemaal aan de coke? Weet je hoe lang het al donker is wanneer het 21.00 uur is? Waarom kan een avond stappen niet gewoon op een degelijk tijdstip als 20.00 uur beginnen? Zoveel vragen, zo weinig antwoorden.

3. Je doet aan handwerken

Breien, haken, borduren: you name it en jij kunt het. Tegen een potje breien kan geen yogales op. Je vrienden lachen je er allemaal om uit, tot het januari is en ze bij jou komen smeken om zo’n XL gebreide sjaal.

4. Je weet precies welke avond wat er op tv is

Want los van je Netflix-verslaving kijk je ook nog regelmatig tv en weet je precies wanneer je thuis moet zijn om in te tunen voor First Dates of vtwonen (ja, ook de herhaling). Je hebt thuis nog net geen papieren tv-gids waarin je net als opa en oma vroeger de interessante programma’s omcirkelt.

5. Je hebt legio loungewear

Je hebt een pyjama die je draagt in bed een pyjama die je draagt als je gewoon thuis op de bank zit. Bovendien heb je meerdere pyjamasetjes, keuze uit diverse pantoffels en naast normale sokken ook grote pluizige slobbersokken die alleen bedoeld zijn voor binnenshuis. Vrouwen die bij wijze van pyjama een T-shirt van hun man dragen, zijn voor jou een exotische diersoort.

6. Je drinkt de godganse dag thee

Het is bijna het enige wat je drinkt. Je hebt ook een hele lijn thee-accessoires met een theepot, een theemuts, thee-eieren en een triljoen theesmaken. Als je voor een schap staat met allemaal verschillende theesmaken die je nog niet kent, slaak je nog net geen gilletjes van geluk. Bonuspunten als je ook een favoriete mok hebt.

7. Je hebt mooi servies dat je nooit gebruikt

Dat heb je met supermarktzegels keurig bij elkaar gespaard en staat nu perfect op elkaar afgestemd te glimmen in de servieskast. Het komt er alleen uit voor bijzondere gelegenheden. Voor alle anderen dagen is er het servies dat je daadwerkelijk gebruikt.

8. Met Netflix en chill bedoel je: Netflix en chill

En eerlijk gezegd heb je pas sinds heel recentelijk ontdekt dat met Netflix en chill eigenlijk het tegenovergestelde wordt bedoeld. Heel verwarrend allemaal.

Ben je nog een twintiger? 14 reden om dat gevoel tot ver in je dertigste vol te houden.

Scary Mommy

Reageer op artikel:
De 7 tekenen dat je een oma bent verpakt in het lichaam van een dertiger
Sluiten