Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Persoonlijk 12 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Back in time: deze zeven liedjes bestaan dit jaar al 20 jaar!

Muziek van vroeger lijkt een manier om ons even terug te wanen in een andere tijd. Wanneer het leven eenvoudiger, gelukkiger of wat dan ook was. Hoe vaak gebeurt het jou dat je een nummer hoort en je meteen terug bij dat ene moment bent? Voor velen van ons is de muziek van de jaren ’90 onderdeel van onze eerste herinneringen. De soundtrack voor onze puberteit.

Het is bijna niet te geloven dat 1998 alweer 20 (!!) jaar geleden is. Het voelt als de dag van gisteren, helemaal omdat we vandaag de dag ook wel liedjes van die tijd horen. Deze liedjes zijn dit jaar 20 jaar oud:

1. ‘Baby One More Time’ – Britney Spears

Met drie eenvoudige woorden werd een hit geboren. Britney Spears werd het favoriete postermeisje in de late jaren ’90. De schoolmeisjes-outfit is permanent in onze herinneringen gebrand (én ideaal voor Halloween of Carnaval).

2. ‘Tearin’ Up My Heart’ — NSYNC

Technisch gezien was ‘Tearin’ Up My Heart’ de tweede single van NSYNC, maar het was de eerste die echt indruk achterliet. Het stond hoog aan de top voor maanden. Wie kan Justin Timberlake in een tanktop überhaupt vergeten?

3. ‘When The Lights Go Out’ — Five

De Briste bombend Five heeft niet dezelfde impact gekend als sommige Amerikaanse leeftijdsgenoten, maar dit lied maakte hen wel ‘bad boys’.

4. ‘Believe’ – Cher

Hét nummer wat gekenmerkt werd door het verdraaien van Chers stem door middel van autotune. Dat was destijds een vrij nieuw stemeffect en bleef daardoor zeker wel hangen!

5. ‘Hou me vast’ – Volumia

Dit lied, geschreven door Xander de Buisonjé en Axel Lindelauf, stond op het debuutalbum van de band ‘Volumia!’. Het stond 18 weken lang in de Nederlandse Top 40.

6. ‘When You Believe’ — Whitney Houston en Mariah Carey

Dit nummer van de soundtrack van The Prince of Egypt was een grote hit van de diva’s. In 1998 waren beide vrouwen iconen en let’s be honest: nog steeds een lekker liedje om te luisteren.

7. ‘How do I live’ – LeAnn Rimes

Het nummer ‘How do I live’ van LeAnn Rimes werd genomineerd voor de Oscar voor beste originele nummer. De single verscheen 69 weken achter elkaar in de Hot 100, wat een record was destijds.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme