Lief! Kinderen lezen voor aan angstige asielhonden ter voorbereiding op adoptie

Kirsten Athmer 24 mrt 2016 Kids

Als onderdeel van het Amerikaanse ‘Shelter Buddies Reading Program’ lezen kinderen tussen de zes en vijftien jaar voor aan angstige asielhonden in de hoop ze zo goed mogelijk voor te bereiden op een adoptie. De honden krijgen aandacht en de kinderen verbeteren hun reading skills. Win-winsituatie!

Het programma is een initiatief van Humane Society Missouri, een organisatie die (dakloze) dieren opvangt en strijdt tegen dierenmishandeling en dierenleed. Het nieuwe programma, dat ook al op asielkatten is toegepast, bestaat uit een intensieve training van zo’n tien uur. Daarna mogen de kinderen uit hun favo boek voorlezen aan de honden.
kids-read-shelter-dogs-human-society-of-missouri-3

De werknemers in het dierentehuis zagen het niet zitten om (fysiek) contact tussen hond en mens te forceren, dus besloten ze dat dit de juiste oplossing was. En zo te zien werkt het!
kids-read-shelter-dogs-human-society-of-missouri-8 (1)

Het voorlezen zorgt ervoor dat de honden zich meer op hun gemak voelen. Als ze op de kinderen afkomen en interactie zoeken, krijgen ze een beloning. Op deze manier leren ze dat contact met mensen iets leuks is en komen de honden hopelijk stukje bij beetje van hun angsten af.
kids-read-shelter-dogs-human-society-of-missouri-2

… en tegelijkertijd kunnen de kinderen werken aan hun carrière als professioneel voorlezer.

Check de video hieronder:

Ideetje voor je eigen kinderen? Reageer via onze Facebook.

Lees ook: Zó belangrijk is het voor kinderen om huisdieren te hebben >>

Reageer op artikel:
Lief! Kinderen lezen voor aan angstige asielhonden ter voorbereiding op adoptie
Sluiten