Lief! Juf vraagt haar hele klas als bruidsmeisje en bruidsjonker

Toen leerkracht Marielle Slagel Keller bezig was met de voorbereidingen van haar bruiloft, vroeg ze zich af wie ze als bruidspersoneel moest nemen. Ze kon maar één mogelijkheid bedenken: ze vroeg haar hele klas.

Speciale band

Marielle werkt op een basisschool in Indianapolis. Daar geeft ze les aan een combinatieklas: een kleuterklas en groep 3. Veel kinderen heeft ze dus twee jaar lang in de klas, en dat geeft een speciale band. En dus besloot ze alle kinderen te vragen of ze bruidsmeisje of ringdrager wilden zijn. Marielle’s zus maakte voor ieder kind een handgemaakte, gekalligrafeerde uitnodiging. ‘Wil jij erbij zijn, in het wit?’ stond er op de kaart. Op haar grote dag kwamen twintig kindjes in het wit gekleed naar de ceremonie. Wij durven te wedden: niemand hield het droog.

Groot deel

‘Ze betekenen alles voor mij,’ zegt Marielle over haar keuze op de website van de school. ‘De kinderen en hun ouders maakten deel uit van het plannen van de bruiloft en ze waren een enorme steun. Ze zijn een groot deel van wie ik ben en het zou niet goed voelen om dit zonder hen te doen.’

Speciaal momentje

Na de ceremonie was er speciaal voor de leerlingen en hun ouders een receptie met cupcakes. De bruid vertelde aan Huffington Post dat ze ook een momentje alleen met de kinderen en hun ouders wilden: ‘Meteen na het ondertekenen van de trouwakte haastten we ons naar de kinderen. Het was een moment waar ik lang naar uitgekeken had. Er was een group hug en er rolden veel tranen.’ Haar kersverse man werd bijna aan de kant geduwd door de enthousiaste kinderen: ‘Het was duidelijk dat ze erg gek op haar zijn,’ voegde hij eraan toe. Een dag om nooit te vergeten, dat is duidelijk.

Je kunt je ogen haast niet geloven: stel verliest samen 60 kilo voor hun bruiloft

Reageer op artikel:
Lief! Juf vraagt haar hele klas als bruidsmeisje en bruidsjonker
Sluiten