Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Body 29 okt 2015

Lief lichaam, kunnen we voor de zwangerschap even dit contract tekenen?

Je kunt je voorbereiden wat je wilt, maar je weet van tevoren nooit hoe je lichaam zal reageren tijdens je zwangerschap. Wat zou het toch héérlijk zijn als je in een contract zou kunnen afspreken met je lichaam dat het zich netjes zal gedragen tijdens, én na je zwangerschap. Zodat je daarna weer vrolijk verder gaat met het lichaam dat je voor de zwangerschap had (natuurlijk, we begrijpen de functie van hormonen, maar die heftige bijwerkingen hoeven écht niet).

Dus áls we het privilege hadden om ons eigen contract op te stellen met daarin afspraken tussen Moeder en Lichaam, zou dat er ongetwijfeld zo uitzien:

Het contract der zwangerschap

Tijdens de zwangerschap zal Het Lichaam de Moeder toestaan om de nodige uurtjes slaap te pakken. Om deze uurtjes optimaal te benutten zal Het Lichaam direct in slaapstand gaan, in plaats van onnodig te piekeren over potentiële renovaties in huis.

De Blaas zal beloven overdag niet vaker dan één keer per uur geleegd te willen worden. En één keer per vijf uur in de nacht. Deze maxima worden gedurende de gehele zwangerschap aangehouden.

Elke vorm van ochtendmisselijkheid tussen de zesde en twaalfde week van de zwangerschap mag geen enkele keer langer duren dan drie uur per dag. Elke andere misselijkheid, of misselijkheid die langer aanhoudt, zal Het Lichaam overdragen aan de partner van De Moeder, of een heel onsympathieke kennis van De Moeder.

1.1 Mamnesia
Het Lichaam zal mamnesia precies één keer per week toelaten. Op één voorwaarde: zij mogen De Moeder nooit laten vergeten waar haar sleutels zijn, welke belangrijke deadlines zij heeft op haar werk en of ze haar tanden nu wel of niet gepoetst heeft vanmorgen.

Bron: Momoko

De Moeder mag drie etenswaren kiezen die ze tijdens haar zwangerschap zal vermijden, in plaats van de hele waslijst bestaande uit vleeswaren, sushi, schaaldieren, caffeïne, alcohol, ongepasteuriseerde kaas en vis. De andere voedingsmiddelen zullen geen effect hebben op de groei van de foetus in de buik van De Moeder.

Het Lichaam mag De Moeder tijdens de zwangerschap elke cupmaat geven, als De Moeder na de zwangerschap de gewenste cupmaat maar weer terug kan krijgen.

Als De Moeder trouw belooft drie dagen van de week op haar rechter zij te slapen, zal Het Lichaam toelaten dat zij de rest van de week in een positie naar keuze kan liggen zonder bijbehorende consequenties als kotsen en slapende ledematen.

1.2 Proporties
Het Lichaam mag ervoor zorgen dat de voeten van De Moeder tijdens de zwangerschap wat groter en dikker zijn (betere balans, enzo), maar als het kind geboren is moeten zij direct weer terug in hun normale vorm. En snel een beetje.

Tijdens het derde trimester van de zwangerschap, moet Het Lichaam De Moeder haar sokken en schoenen kunnen laten aantrekken zonder dat zij buiten adem raakt.

De Moeder zal Het Lichaam toestaan dat het twee keer per week last mag hebben van maagzuur. Mocht De Moeder tóch vaker last hebben of last hebben wanneer zij chocolade of ijs eet (of een combinatie van die twee) is zij per direct drie maanden volledig vrijgesteld van het krijgen van maagzuuroprispingen.

Elke haar die er waar dan ook op Het Lichaam bij komt tijdens de zwangerschap zal alleen gezien worden door De Moeder. Na de zwangerschap zal De Moeder zelf mogen bepalen wanneer en hoe snel deze haren weer zullen verdwijnen.

De Moeder gaat akkoord met maximaal acht striae-strepen. Maar alléén als Het Lichaam ze na een maand na de bevalling laat vervagen. Zoals tevens ook door verschillende websites beloofd is.

Na de bevalling zullen álle extra kilo’s (tot op de gram nauwkeurig) die er tijdens de zwangerschap bijgekomen zijn door Het Lichaam zelf afgesmolten worden.

Teken jij voor dit contract?! Laat het weten op onze Facebook! >

Deze dingen zullen alléén zwangere vrouwen herkennen >

Reageer op artikel:
Lief lichaam, kunnen we voor de zwangerschap even dit contract tekenen?
Sluiten