Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 9 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Lief! Studenten verkleden zich als Disneyprinsessen voor ernstig zieke kinderen

Kylee McGrane en Maggie McAndrew zijn initiatiefnemers van een bijzonder project: studenten die zich verkleden als Disneyprinses om kankerpatiëntjes even hun ziekte te laten vergeten. Prachtig, als je het ons vraagt.

Hun organisatie heet A Moment of Magic en is begonnen na het kijken van de film Frozen, zegt Kylee tegen website Scarymommy. ‘Ik kon me echt vinden in de karakters en realiseerde me toen dat ik wel een beetje op koningin Elsa leek.’ Omdat ze altijd al graag met kinderen heeft willen werken, besloot ze een plan te maken voor een stichting. Eén berichtje naar haar vriendin Maggie was genoeg.

Deze prinsessen maken het verschil

Druk schema

Door middel van een actie haalden de studenten geld op voor jurken, pruiken en andere benodigdheden om zich zo mooi mogelijk te verkleden. Intussen heeft A Moment of Magic 40 vrijwilligers voor zich werken en gaan de meiden heel Amerika rond. En als ze niet langs kunnen komen, doen ze hun ‘bezoek’ gewoon via FaceTime of Skype. Allemaal naast hun drukke schema op school.

LEES OOK: Deze zieke kinderen toveren een glimlach op je gezicht

Kaylee:’We willen elke droom die we waar kúnnen maken, ook echt waar maken. Ook willen we anderen motiveren om bij ons team te komen of zelf in actie te komen voor zieke mensen.’ Hoe een bezoekje aan het ziekenhuis er voor de meiden uit ziet, zie je in dit filmpje. Het is intussen al meer dan 30 miljoen (!) keer bekeken:

Wil je doneren aan A Moment of Magic? Dat kan hier.

Hoe belangrijk cadeautjes voor zieke kinderen zijn begrijpt ook dit jongetje (12), die zelf teddyberen maakt om aan zieke kinderen te geven >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

A Moment of Magic

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Lief! Studenten verkleden zich als Disneyprinsessen voor ernstig zieke kinderen
Sluiten