Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids november 11, 2015

Lief! Verpleegster maakt Disney-prinsessenpruiken voor kankerpatiëntjes

Verpleegster Holly Christensen werkt op de oncologieafdeling van een Alaskaans ziekenhuis en komt dagelijks in aanraking met kinderen die kanker hebben. Voor de kleintjes is kaal worden vaak een traumatische ervaring, daarom maakt Holly pruiken geïnspireerd op kapsels van Disneyprinsessen voor ze.

Holly, die zelf moeder is, kwam op het idee doordat de driejarige Lily, de dochter van een vriendin, lymfeklierkanker kreeg en haar haren verloor. Als cadeautje maakte Holly een Assepoester-pruik voor het meisje. Lily was zo ontzettend blij met de pruik, dat Holly er meer wilde maken. Ze startte een inzamelingsactie, omdat ze kankerpatiëntjes in heel Alaska wilde voorzien van zo’n bijzondere pruik.

Holly (rechts) met haar vriendin Bree

Een groot succes

Samen met haar vriendin Bree startte ze het Magic Yarn Project. Holly maakte een speciale Facebookpagina aan en kreeg in no time honderden reacties van mensen die geld willen doneren, vrijwilligers en ouders van kankerpatiënten. De eerste lichting bracht zo’n veertig pruiken op, die gratis door het hele land werden weggegeven. En Holly is nog lang niet van plan om ermee te stoppen!

Bekijk hieronder de resultaten:

Bron: Facebook
Bron: Facebook

In dit inspirerende filmpje legt de vijfjarige Hannah uit hoe zij met kanker omgaat. Wauw! >

Reageer op artikel:
Lief! Verpleegster maakt Disney-prinsessenpruiken voor kankerpatiëntjes
Sluiten