Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Lifestyle 21 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Love is in the air: 1 op de 50 reizigers vindt liefde in het vliegtuig

De snurkende man naast je die af en toe bijna op je schouder valt, het meisje dat spelletjes op een iPad speelt met het geluid aan… Medereizigers in een vliegtuig zijn lang niet altijd een pretje, en vooral de middelste stoel is soms een absolute nachtmerrie. Toch is de kans dat je de liefde in het vliegtuig vindt, groter dan je misschien denkt.

De Britse bank HSBC verzamelde data van duizenden mensen uit 141 verschillende landen die weleens met het vliegtuig reizen. Zij werden gevraagd naar de connecties die ze maken in het vliegtuig, van vriendschappen tot liefdes.

Wat blijkt: lang niet iedereen sluit zich een paar uur lang af met muziek en een boek. Meer dan de helft van de respondenten zei bijvoorbeeld weleens met een vreemde te hebben gepraat aan boord (en dan nemen we maar even aan dat dat verder ging dan ‘mag je stoel wat naar voren?’).

Van zakelijke connecties tot liefde in het vliegtuig

Ongeveer 1 op de 7 mensen heeft weleens een langdurige vriendschap gevormd met een medereiziger, en 16 procent ontmoette een zakelijke connectie. En o ja, 43 mensen gaven aan de liefde van hun leven te hebben ontmoet in het vliegtuig. Aahw.

Per vlucht worden er dus maar liefst twee nieuwe stelletjes gevormd, hoewel het niet helemaal duidelijk is hoe lang ze daarna nog samen blijven. Maar hé, een vakantieliefde – of gewoon een vluggertje in het toilet- is ook heel leuk, toch?

LEES OOK: Moeder werd opgesloten omdat ze in het vliegtuig naar Dubai een wijntje dronk

Heb je de liefde van je leven buiten het vliegtuig gevonden, maar lijkt seks in een vliegtuig je wel wat? Check dan even het bedrijf Love Cloud, dat vluchten boven Las Vegas verzorgt speciaal om die droom waar te maken. Seks in een vliegtuig, maar dan hygiënisch én comfortabel. Wat wil je nog meer?

Maar soms vind je gewoon alleen ergernis

De respondenten werden trouwens ook gevraagd naar hun grote ergernissen. Vaakst genoemd: kinderen die tegen je stoel schoppen, huilende baby’s, mensen die onbeleefd zijn tegen het vliegtuigpersoneel, uitgetrokken (stinkende) schoenen en dronken mensen. Tja, het vliegtuig: you either find love or hate there.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

FOX News

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme