‘Liefde overstijgt haat’: het mooiste & krachtigste statement ooit

De Australische Anthony Maslin en Marite Norris verloren hun drie kinderen en (schoon)vader Nick door de vliegtuigcrash van MH17. In plaats van zich, volkomen logisch, over te geven aan wraakgevoelens overheerst bij hen de liefde. Een hartverscheurender boodschap bestaat niet.

Fotocredit: Ministerie van Buitenlandse Zaken, Australië

Otis (8), Evie (10) en Mo (12) stralen ons vanaf de foto tegemoet. Als je je bedenkt dat ze niet meer zijn, en dat ze zijn omgekomen door een zinloze daad van terreur dan kun je je voorstellen dat de ouders op wraak belust zijn en niets dan haat voelen. Anthony en Marite brachten een statement naar buiten dat voorbij de menselijkheid gaat. In plaats van louter haat te voelen vertellen ze dat de liefde overwint. Ze richten zich vandaag tot de Oekraïne, politici, de media, vrienden en familie.

‘Geen haat in de wereld is zo sterk als de liefde voor onze kinderen’

Hun verklaring:

‘We leven in een hel. Onze kinderen zijn niet meer bij ons. Wij moeten leven met deze horrordaad, elke dag, elk moment voor de rest van ons leven. Niemand verdient waar wij momenteel doorheen gaan. Niet eens de mensen die onze hele familie uit de lucht hebben geschoten. Geen haat in de wereld is zo sterk als de liefde die wij voor onze kinderen hebben, voor Mo, voor Evie, voor Otis. Geen haat in de wereld is zo sterk als de liefde die wij hebben voor Grootvader Nick. Geen haat in de wereld is zo sterk als de liefde die wij hebben voor elkaar. Dit is een openbaring die ons enige vorm van troost geeft.’

Lees hier ook het verhaal van Renuka, grondstewardess, die als laatste alle passagiers incheckte.

Reageer op artikel:
‘Liefde overstijgt haat’: het mooiste & krachtigste statement ooit
Sluiten