Susan Dalstra
Susan Dalstra Persoonlijk juli 14, 2017

Hij liet overal ter wereld liefdesbriefjes voor haar achter, maar de mooiste vond ze op Schiphol

Austin Mann en Esther Havens reizen als reisofotograaf allebei de hele wereld over. Wat begon als een mooie vriendschap, eindigde in een van de meest romantische verhalen ooit. 

Romantische traditie

Austin was namelijk zes jaar geleden op Schiphol, toen hij besefte dat Esther een paar dagen later ook op het vliegveld zou zijn. Hij verstopte een briefje voor haar bij Starbucks en stuurde haar een hint door. Dat was het begin van een romantische traditie. De twee vrienden kregen uiteindelijk een relatie en op ieder vliegveld met een Starbucks lieten ze briefjes aan elkaar achter.

Lieve woorden

Op de briefjes stonden lieve woorden die ze dan onder de tafel of tussen de kussens verstopten. Soms regelde Austin dat Esther een drankje kreeg, zodra ze het briefje gevonden had. Afgelopen mei kwam echter de mooiste liefdesbrief van allemaal: op Schiphol, de plek waar het allemaal ooit begon, vroeg hij haar ten huwelijk.

Aanzoek

Op de dag van het aanzoek landde Esther vanuit Tanzania in Amsterdam. Austin had haar al verteld dat ze bij Starbucks een briefje zou vinden. Ze wandelde er naartoe zoals ze altijd deed, maar haar hart sloeg over toen ze het briefje al vanaf een afstand zag liggen. ‘Dit betekende dat hij het net had achtergelaten en niet tijdens een recente trip’, schrijft ze.

LEES OOK: Lief! Kleuters helpen meester Roy bij zijn huwelijksaanzoek in de klas

Bos tulpen

‘In het briefje had hij alles wat hij leuk aan me vindt opgeschreven met de mededeling dat er een drankje op me stond te wachten bij de bar. Ik stond op, liep de hoek om en daar stond Austin met een bos tulpen en een prachtige diamanten ring op me te wachten. Ik heb hem waarschijnlijk wel vijf keer gevraagd wat hij hier deed. Hij zei dat hij van me hield, ging op één knie en vroeg me precies in die Starbucks ten huwelijk.’

Familie

En als je denkt dat het niet romantischer kan, hou je vast: Austin had namelijk ook nog geregeld dat Esthers zussen waren ingevlogen vanuit Los Angeles. Een andere zus woont in Nederland en Esthers moeder was toevallig in het land om familie te bezoeken. De hele club kwam op Schiphol samen om de verloving te vieren.

En dat terwijl Austin in het begin nog niet eens verliefd op haar was. ‘Tenminste; niet dat ik me daar bewust van was. We praatten veel en hadden veel gemeen, ze was een goede vriendin van me. Ik wist dat het haar een warm gevoel zou geven om onderweg iets te vinden omdat reizen soms eenzaam kan zijn. Ik wilde gewoon iets aardigs doen.’ En dat ‘gewoon iets aardigs’ mondde uit tot het meest romantische verhaal ever.

Austin is een grote romanticus, maar deze mannen kunnen er ook wat van: zij ging voor het huwelijksaanzoek net een stapje verder.

Reageer op artikel:
Hij liet overal ter wereld liefdesbriefjes voor haar achter, maar de mooiste vond ze op Schiphol
Sluiten