Gina Koninkx
Gina Koninkx Relatie 11 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Het is in deze uitzonderlijke periode veel moeilijker om over liefdesverdriet heen te komen en dit is waarom

Waar je normaal gesproken je vrienden en familie hard nodig hebt om verdriet te verwerken, is iedereen nu vooral op zichzelf aangewezen. Als jij in deze periode ook nog eens thuis zit met liefdesverdriet is dat extra pijnlijk. Het is moeilijker om er overheen te komen, zeker nu.

Liefdesverdriet verwerken

Liefdesverdriet gaat gepaard met een lange periode die je nodig hebt om een relatiebreuk (wel of niet gewenst) een plekje te kunnen geven. Veel praten helpt, alleen doen we dat nu vooral online. Dat kan als gevolg hebben dat het veel lastiger is om nu over het verdriet heen te komen.

Hoewel je na het verbreken van een relatie het gevoel hebt alleen te zijn, ben je dat juist niet. Dat wil zeggen, je vrienden zijn er voor je – misschien wel meer dan ooit. Normaal gesproken zijn het zij die voor je deur staan om je op te vrolijken. Precies dat kan nu niet. Hoe zorg je ervoor dat je toch stappen zet?

1. Geef aan dat je je vrienden en familie nodig hebt

Iedereen leeft momenteel een beetje in z’n eigen coconnetje thuis. Juist daardoor kan het gebeuren dat je vrienden en familieleden wat minder met je bezig zijn. Niet omdat ze het niet willen, maar omdat het fysieke contact er niet is en ze misschien wel helemaal niet doorhebben dat je niet goed in je vel zit.

Wees daarom open over hoe je je voelt. Als je voelt dat het mentaal niet goed met je gaat, is het belangrijk dat je dit tegen de mensen om je heen zegt. Neem het ze niet kwalijk als ze de signalen niet goed hebben kunnen opvangen.

LEES OOK: Na een lange periode nog steeds niet over je relatiebreuk heen? Dit kan je helpen

2. Vraag of ze leuke online afspraken willen maken

Je hebt je vrienden en familie nodig om je beter te gaan voelen. Vraag of ze online ook voldoende afspraken met je willen maken zodat je in contact blijft staan met elkaar.

Hoewel FaceTimen anders blijft dan elkaar echt zien, zijn er al zoveel leuke dingen die jullie met elkaar kunnen doen. Van een pubquiz tot een marathon puzzelen achter jullie scherm. Je zult merken dat alleen al de aanwezigheid en aandacht van iemand digitaal je minder alleen laat voelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Het is in deze uitzonderlijke periode veel moeilijker om over liefdesverdriet heen te komen en dit is waarom
Sluiten