Merel Schut
Merel Schut Mind 9 nov 2019
Leestijd: 3 minuten

Leven naar de stand van de maan zoals Lieke van Lexmond en haar zus

Naast presenteren blijkt Lieke van Lexmond over nog meer creatief talent te beschikken. Samen met haar zus Jetteke maakte ze een Moon Calendar. Het is een scheurkalender met daarin een heldere uitleg over wat het meest geschikt is om te doen op een dag, met de stand van de maan als uitgangspunt.

Op die manier weet je precies wanneer het goede moment is om aan de slag te gaan met je plantjes of een feestje te plannen.

Stand van de maan

Leven naar de maan, dat klinkt misschien wat zweverig. Daarom wilden we natuurlijk wel meer weten over deze Moon Calendar. Lieke (37) vertelt hoe zij en haar zus de stand van de maan in hun leven verweven hebben.

Hoe kwamen jullie op het idee om de Moon Calendar te maken?
“We kwamen er achter dat er in veel gebieden met de stand van de maan geleefd wordt. We zijn zelf erg gefascineerd door oude volkeren, maar wisten niet dat er tegenwoordig nog altijd veel bewustzijn was met de maan. Vroeger leefden we niet in maanden, maar in manen. Een grote kalender in de lucht. De maan is verantwoordelijk voor eb en vloed, en heeft dus grote invloed op water. Wij als mens bestaan voor een groot percentage uit water, dus het is eigenlijk heel logisch dat de magnetische kracht van de maan veel invloed op ons heeft.”

Hoe hebben jullie de stand van de maan in je leven verweven?
“Doordat we steeds meer te weten kwamen, hebben we het steeds meer in ons leven toegelaten.”

“Feesten plannen we het liefst rond volle maan, grote schoonmaak of het verwijderen van lastige vlekken uit kleding doen we liever bij afnemende maan. We kunnen en willen er niet meer omheen.”

Wat zijn jullie horoscopen en op welke manier vormt dat je?
“Dit is wel interessant, want eigenlijk maakt dat voor het leven met de maan niet zoveel uit. In die zin, het is universeel. De maan maakt iedere 28/29 dagen een cyclus door, waar ongeveer 2/3 dagen de maan in een specifiek dierenriemteken (je horoscoop) staat. Dat teken heeft op dit moment een invloed op iedereen, dus niet alleen op degene die als horoscoop dit teken is. Het karakter van het teken uit zich op ons allemaal deze dagen.”

Bij de uitleg over de kalender staat dat de “zon mannelijk is en de maan vrouwelijk“. Kun je daar meer uitleg bij geven? Hoe beïnvloedt dat mannen en vrouwen?
“De maan is vrouwelijk, de cyclus van de vrouw loopt gelijk aan de cyclus van de maan. Zo menstrueerden vrouwen vroeger (zonder invloed van kunstlicht en anticonceptie) altijd rond de nieuwe maan en was de ovulatie rond volle maan.”

De Moon Calendar is te verkrijgen via de website Lexmond vs Lexmond en kost €24,95.

Lees ook:
-Hoe de maan invloed heeft op je kinderen
-Heb je slecht geslapen vannacht? Dat ligt misschien wel aan de maanstand
-Een geduldige peuter? Dit is wat zijn sterrenbeeld erover zegt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme