Maaike Helmer
Maaike Helmer Mind 8 okt 2015

‘Lieve vrienden… Mijn eierstokken rammelen niet’

Natascha Bruti, kindercoach, werd er wel een beetje moe van soms. Telkens die vragen waarom ze zelf geen kinderen wil. Ze stelde een lijstje op met vragen die ze het meest krijgt en haar antwoorden daarop. En? Herkenbaar voor vrouwen die ook bewust kinderloos zijn?

[STAP stap=”1″]

Oeh, 38. Hoe lang wil je nog wachten? Want tja..

Natascha: ‘Ik denk dat niemand ooit een baby kreeg door te wáchten. Dan kun je lang en ver wachten, zeg maar. Ik wacht niet op verwachting.’

[STAP stap=”2″]

Het staat je zo goed

Natascha: ‘Vaak gehoorde uitspraak wanneer ik op kraambezoek ben en een baby in mijn armen houd, is dat het me zo goed staat. Ik heb een baby nooit als accessoire beschouwd en ik begrijp niet zo goed hoe een baby je kan staan of misstaan. Het is geen Gucci tas of zo.’

[STAP stap=”3″]

Doet zo’n baby je niks?

Natascha: ‘Maak je een grap? Een blik in die prachtige babyogen en ik word week van geluk. Ik voel geluk dat ik mag leven, geluk dat het wonder van leven bestaat. Ik ben diep verwonderd over de perfectie van zo’n prachtig wezen. Maar daarom hoef ik het niet te hébben. Ik vind het heelal ook fascinerend en ontroerend, maar ik hoef het niet te bezitten. Een eik in de duinen vind ik ook een wonder en ik geniet in het voorbijgaan. Ik ben deel van de wereld en de wereld is deel van mij.’

[STAP stap=”4″]

Er zijn echt leuke datingsites…

Natascha: ‘Lieve vrienden…mijn eierstokken rammelen niet. Zij geven niet het signaal ‘baby, baby, baby, BABY NUUUUUUUUUUUUUUU!!!’. Misschien kom ik de mama-APK dus niet door in dat opzicht, want het rammeltje is bij mij niet voelbaar of hoorbaar. Ik heb daarom niets te zoeken op de datingsites. Want ik voel mij compleet en gelukkig zoals het is.’

[STAP stap=”5″]

Maar wat als je de man van je dromen tegenkomt?

Natascha: ‘Dan dromen we samen heerlijk verder, denk ik.’

[STAP stap=”6″]

Ben je niet bang dat je eenzaam oud wordt?

Natascha: ‘Ik heb lang in de thuiszorg gewerkt en heb gezien dat een kind geen geluksgarantie tot in het verzorgingstehuis kan bieden. Je kunt je net zo makkelijk eenzaam voelen te midden van al jouw gezinsleden als je juist níet eenzaam voelen als je in je eentje op de bank zit.’

[STAP stap=”7″]

Is het een principekwestie, je lijkt me zo’n goede moeder?

Natscha: ‘Nee, geen principekwestie. Mijn leven is nu zo dat er geen baby is. Ik kan me voorstellen dat wanneer ik andere paden had bewandeld ik nu moeder zou kunnen zijn. Ik zou ongetwijfeld gelukkig zijn met mijn kind of kinderen, als ik dat pad zou zijn ingeslagen. Want ik denk dat moederschap echt wel heel mooi is, als het op je pad komt. Maar ik loop nu het pad dat ik loop. En ik ben gelukkig.’

Ook bewust kinderloos? Praat erover mee op Facebook!

6 redenen waarom vriendinnen zónder kinderen soms best handig zijn… >

Reageer op artikel:
‘Lieve vrienden… Mijn eierstokken rammelen niet’
Sluiten