Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kinderen 6 sep 2018
Leestijd: 3 minuten

Hiermee speelt je kleine waarschijnlijk liever dan met speelgoed

Wanneer je een kind hebt, zul je hem al gauw verwennen. Je wilt je kleine blij maken met het leukste speelgoed en als jij het niet doet, doet de rest van de familie het wel. Dat is vooral te zien aan de overvolle kinderkamer. ‘Wacht maar, straks speelt hij alleen maar met de dozen’, misschien is het een cliché die je wel vaker hebt gehoord.

Al gauw zul je erachter komen dat je kleine – zodra hij de mobiliteit en motoriek bezit om te kunnen spelen – inderdaad niks liever wilt dan spelen met dozen en andere items. In ieder geval alles behalve zijn speelgoed. Staat de favoriet van jouw kleine hiertussen?

1. Zijn spiegelbeeld

Je kind interactie zien hebben met zijn eigen spiegelbeeld is heel schattig. Het lijkt wel of hij een aangeboren talent voor flirten heeft. Schattig, totdat zijn neus, mond en vieze handjes tegen het glas aankomen…

2. Kabels in de kamer

Als je je kind in een lege kamer zet, zal hij nog steeds een voorwerp vinden wat ook maar iets van schade aan kan richten, bijvoorbeeld de snoeren van de lamp in de kamer.

3. Je telefoon

Er is geen grotere trofee voor je kleine dan de telefoon van mama of papa – stiekem het enige dat af en toe meer aandacht krijgt dan hij. Ook al moet je kind de verslavende eigenschappen van social media en de lol van groepsgesprekken nog ontdekken, hij is er in ieder geval al in geslaagd om een aantal mails te typen, ‘niet storen’ aan te zetten, je telefoon uit te doen, oma te bellen, vreemde mensen hun foto’s te liken én een half dozijn wazige selfies te nemen. Ook knap.

Waarom peuters zo geobsedeerd kunnen raken door bepaalde spullen

4. Zijn vingers

Je kind die staart naar een kleine, voor hem niet-identificeerbare hagelslagje op zijn vinger ligt, alsof hij antwoord op alle mysteries van het leven bevat. Met zijn vingers brengt hij het over (per ongeluk, dat wel) op zijn andere hand, veegt nog wat over tafel en gaat vervolgens naar zijn mond. Nu maar hopen dat het echt een hagelslagje was en niet onder iemand zijn schoen vandaan kwam 😉

5. Deuren

Het magische wat betreft deuren is dat ze open en dicht kunnen. Soms maken ze wat geluiden of verbergen ze een verassingen. Dat is niet alles! Ze hebben deurklinken die net buiten je bereik zijn én allemaal scharnieren die je vingers kunnen knellen…

6. Haar

Het talent dat je kind heeft voor het opwekken van hilarische kreetjes wanneer hij aan je haar trekt, wat fascinerend is dat. Die kleine handjes kunnen heel snel grijpen én hard knijpen. Zie je haar maar weer eens terug te krijgen 😉

7. Een labeltje

Al die knuffels van je kleine hebben een heel belangrijk onderdeel: een labeltje. Wat is dat toch leuk om mee te spelen – volgens je kind tenminste.

8. Dat ene speelgoed dat vreselijk geluid maakt

Je kent hem ongetwijfeld. Dat ene speeltje waar batterijen in moeten die een goedbedoelde tante of oom heeft gegeven. Datgeen met muziek die in slow motion de hele dag in je hoofd zit. Yes, dat is hem. Dát is het speelgoed waar je kleine wel mee wil spelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme