Redactie
Redactie Work & Life 12 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Life hack: waarom je dit gekke zakje nooit moet weggooien

Life hack allert! Je nieuwe designer tas, kleding, vitaminepotjes en jawel zo ongeveer elk speelgoed van je kind. Bij ieder LEGOpakket, bij elke lightsaber en ook bij het nieuwe barbiehuis van je dochter zaten zo vier silicagel zakjes verpakt. Honderden van deze zakjes heb je de afgelopen jaren in de prullenbak gemieterd. Zonde blijkt!

Dat is balen, want die kleine zakjes silicagel blijken verdomd handig te zijn! Je moet ze niet in kinderhandjes laten komen, want die kunnen het nogal eens verwarren met snoepjes, maar je kunt er je enorme voordeel mee doen. Check deze life hacks maar eens:

1. Perfecte poeder

Door een zakje silicagel in je make-uptas te stoppen zorg je ervoor dat je poeder van goede kwaliteit blijft. Daarnaast zorgt het er ook nog eens voor dat je poeder goed blijft om aan te brengen.

2. Dag zilverpoets

Een zakje sillicagel in je sieradendoos zorgt ervoor dat je sieraden langer mooi blijven. Het zakje neemt namelijk vocht op. Normaal gesproken zorgt dit vocht ervoor dat je sieraden worden aangetast en verkleuren.

3. Je bent op tijd op je werk

Misschien wil je baas ook wel investeren in wat silicagel. Als je deze zakjes namelijk in je auto legt, zorgt het ervoor dat je ruit minder snel condenseert en in hartje winter zorgen ze er ook voor dat je voorruit ijsvrij blijft.

4. Met silicagel naar de sportschool

Want silicagel laat je naar roosjes ruiken! Oké, dat is overdreven, maar leg wat zakjes in je sporttas of sportschoenen en de geur zal in de zakjes trekken in plaats van zich verspreiden door de hele ruimte. Toch wel prettig voor je medemens. Alhoewel, voor prettige geuren moet je sowieso niet in de sportschool wezen.

5. Als aanvulling op punt 4

Over geur verdrijven gesproken. Stop een paar zakjes tussen je handdoeken en ook deze zullen minder nare geurtjes aantrekken.

6. Ja hoor, stop die telefoon maar in de wasmachine

Rijst is zó old school. Silicagel neemt vocht nog beter op dan rijst en kan dus je redding zijn als het weer eens mis is gegaan toen je zat te appen op de wc.

7. Voor zover je nog niet-digitale foto’s hebt…

Deze, ik mag ze inmiddels wel zo noemen, heldenzakjes zorgen er ook nog voor dat je foto’s langer mooi blijven. Ze voorkomen dat er vocht bijkomt, waardoor de foto’s minder snel zullen verkleuren. Zo kun je dus nog járen genieten van je vakantiekiekjes.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Metro.co.uk

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Life hack: waarom je dit gekke zakje nooit moet weggooien
Sluiten