Sophie Nortier
Sophie Nortier Tips & Tricks 23 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

3 Handige life hacks! Zo is de fles wijn binnen een paar minuten koud

Plop! Onze wijnconsumptie kan in de zomer soms een tikkeltje uit de hand lopen. Een goed glas witte wijn is nu eenmaal de perfecte +1 op een zomerse dag. Mits goed koud. Met deze drie life hacks praat je over een paar minuten (score!).

Zo je wijn koud met deze life hacks

Heb je eenmaal gekozen welke wijn het wordt, zo krijg je ‘m snel op goede temperatuur. Want er zijn nog meer trucjes dan alleen de emmer met ijs.

1. De magie van zout

Zout is niet alleen een 112-middel wanneer er rode wijn wordt gemorst. Maar wat weinig mensen weten is dat zout ook het koelproces kan versnellen. Doe flink wat ijsblokken in een emmer of badje met water en voeg enkele lepels zout toe. Zout doet het ijs sneller smelten door energie te halen uit een andere warmtebron: jouw drankje. In een paar minuten is je fles wijn lekker koud.

2. Van fles naar glas

Als het gaat om het koelen van wijn focussen we ons vooral op de fles. Maar dat duurt vaak wel even, zelfs in de vriezer. Geen zin om te wachten of staat het bezoek al bijna voor de deur? Verdeel de wijn over kleinere glazen om het afkoelproces te versnellen. Plaats ze in de ijskast of zelfs even voorzichtig in de vriezer (niet te lang!) en het gaat veel sneller.

3. Een natte doek

Meer tijd om handen? Wikkel een schone, natgemaakte doek om de fles heen voordat je ‘m in de koelkast stopt. Het vocht van die doek houdt de kou namelijk beter vast en waardoor de fles in zijn geheel sneller afkoelt.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
3 Handige life hacks! Zo is de fles wijn binnen een paar minuten koud
Sluiten