13 lifehacks om je leven makkelijker te maken

Soms kom je erachter dat je iets altijd op de ‘verkeerde’ manier hebt gedaan! Of dat er een slimme hack is die je ontzettend veel tijd of een hoop gedoe bespaart. Wedden dat jij van minstens één van deze 13 lifehacks nog niet kende.

1. Zo houden we onze nagels mooi

Met een ontnieter, ook wel een nietjesverwijderaar, kun je heel makkelijk een sleutelring open houden. Zo hoef je je nagels of nagellak niet meer te beschadigen!

2. Voor als je haast hebt

Dit schijnt te werken, maar we hebben het nog niet uitgeprobeerd! Maar het is sowieso het proberen waard. Druk tegelijkertijd de knop in van de gewenste etage én de ‘deuren dicht’ knop. Houd tijdens het gebruik van de lift de knop van de deur ingedrukt. Zo zou je direct naar de gewenste etage gaan zonder tussendoor te stoppen.

3. We zijn zó blij dat we dit nu weten!

We kennen het allemaal wel, we zijn lekker aan het koken en opeens overstroomd de pan. Vooral tijdens het koken van pasta of rijst. Je hoeft het vuur niet langer zachter te zetten want een houten lepel verhelpt het probleem!

4. Best wel logisch

Zodra we dit weten, vinden we het eigenlijk niet eens zo een gek idee. Veel mensen openen een banaan nog steeds aan de verkeerde kant. Het openen bij de stam lijkt in eerst instantie logisch maar het kan veel makkelijker! Knijp de onderkant van de banaan fijn totdat er een opening vormt, nu kun je de banaan openen.

5. Geen nood

Heb je een een bakje appelmoes gehaald, yoghurt of een toetje, maar vergeten een lepel mee te nemen. Dat is niet langer een probleem want je kunt de aluminium bovenkant heel makkelijk vervormen en transformeren in een lepel.

LEES OOK: 9 hacks die het leven met een peuter makkelijker maken

6. Nu blijft het zitten

Verlengsnoeren die steeds uit elkaar raken zijn gewoon heel erg irritant. Door ze op deze manier te knopen ben je er van verzekerd dat ze nu echt niet zomaar meer zullen loslaten.

7. Daar is over na gedacht

Ook zo iets vervelends, dat zodra je een stukje folie af wilt scheuren de hele rol uit de verpakking komt. Bijna alle verpakkingen van deze soort producten hebben een ‘push in’ stukje karton. Zodra je deze indrukt blijft de rol de volgende keer in de verpakking zitten!

8. Zo wordt je een snelle kok

Tomaatjes een voor een door de helft snijden duurt veel te lang. Door cherrytomaatjes tussen twee deksels te klemmen kun je ze heel snel allemaal tegelijk door de helft snijden. Gebruik hierbij wel een groot mes.

9. Deze vergeten we nooit meer

Het is je vast wel opgevallen dat er in de steel van een pan vaak ook een gat zit. Maar waarschijnlijk heb je er nooit bij stil gestaan waarom dat eigenlijk is. Nou, je kunt hem als lepelhouder gebruiken. Zo wordt de lepel niet heet en heb je ook geen viezigheid op je aanrecht.

10. Zo blijft het rietje zitten

Een blikje frisdrank heeft niet alleen een lipje om het blikje open te maken, maar er zit ook nog een speciaal gaatje in voor je rietje. Duwt de drank bij jou ook altijd het rietje weer omhoog? Steek dan het rietje door het lipje om hem op zijn plek te houden.

11. Twee in een

De volgende keer dat je Thais of Chinees gaat afhalen hoef je geen schone borden meer op tafel te zetten. De kartonnen bakjes kun je gewoon openvouwen en als bord gebruiken!

12. Pindakaas op de kop

Pindakaasliefhebbers in huis? Dan moet je vanaf nu weten dat je de pot ondersteboven moet bewaren in de kast. Dit voorkomt dat de olie zich aan de bovenkant ophoopt. Door de pindakaas op z’n kop te bewaren, blijven de oliën zich door de hele inhoud van de pot bewegen en wordt de bovenkant niet zo droog.

13. Een biertje snel koud maken

Krijg je bezoek over de vloer maar ben je helemaal vergeten het bier koud te zetten? Geen paniek. Wikkel de flesjes in nat keukenpapier of servetten en zet het in de vriezer. Binnen no time is het bier koud!

LEES OOK: Hoeveel geef jij uit aan kerstcadeaus?

Elitereaders

Reageer op artikel:
13 lifehacks om je leven makkelijker te maken
Sluiten