Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Eten 22 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Ga je vaak voor de light-variant van producten? Bij deze 3 etenswaren kun je het beter niet doen

Als je kunt kiezen tussen een gewone variant en een light-versie, is het verleidelijk om naar de light-versie te grijpen. Helemaal als je aan het lijnen bent, maar niets is minder waar!

Hoewel je misschien denkt dat de light variant in de meeste gevallen ‘gezonder’ is, is dat niet waar. Van deze drie producten kun je beter niet voor de light-versie gaan:

Saladedressing

Grote kans dat je in de supermarkt bij jou in de buurt keuze heb uit reguliere saladedressings, en dressings die minder vetten bevatten. Maar die kun je beter laten staan, want het vet wat in reguliere saladedressings zit, helpt je juist.
Het helpt ons tegen caretonïden – voedingsrijk deeltjes die je in groenten en salades vindt – op te nemen. Daarnaast bevatten dressings zonder vet vaak extra suiker of zout.

Pindakaas

Een light-variant van pindakaas komt in de meeste gevallen tot stand door de vetten eruit te halen, en die te vervangen door suikers.
Ha! Je denkt dus dat je minder calorieën naar binnenkrijgt (door de minder vetten), maar je krijgt er juist meer suikers voor terug. Fan van pindakaas? Ga dan voor een (natuurlijk) pindapasta die van 100% pinda’s is gemaakt. Daar vindt je vooral onverzadigde vetten in.

Eieren

Je vraagt je vast af waarom eieren in dit lijstje horen, want er bestaan geen ‘light-eieren’, maar er zijn wel degelijk eivervangers in de supermarkt te vinden. Maar in deze vervangers zitten (natuurlijk) niet dezelfde stoffen als een echt ei.

Eigeel wordt vaak weggegooid – ook in allerlei recepten worden alleen eiwitten gebruikt – maar een ei in zijn geheel eten is beter voor je dan alleen het eiwit eten. Eigeel bevat namelijk belangrijke voedingsstoffen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Elle

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme