Redactie
Redactie Kids december 19, 2014

Lily-Mae gaat dood, maar pikt nog even snel papa’s creditcard

De 10-jarige Lily-Mae McKinstry is pas overleden, maar de door haar gekochte kerstcadeaus worden nog wel rondgebracht. Want, Lily-Mae wist dat ze de Kerst niet meer zou halen en pakte daarom stiekem haar vaders creditcard. Haar plan bleek geweldig…

Op 7 november overleed Lily-Mae aan de gevolgen van een hersentumor. Het was een lieve en pientere dame die altijd in de weer was met haar omgeving. Zo doneerde ze haar oude kleren aan minder bedeelde kinderen, wanneer ze eruit was gegroeid. Dit was allemaal tot mei, afgelopen jaar. Hierna werd een zeldzame vorm van kanker geconstateerd. Ze doorstond 6 weken chemotherapie, maar de tumor kwam helaas terug.

Verrassing!

Lily-Mae wist dat ze zou overlijden en wilde iets doen voor haar geliefden met Kerst. Het was al allemaal verschrikkelijk genoeg en daarom bracht ze een lichtpuntje in de duisternis. Ze ging op zoek naar de creditcard van haar vader en kocht voor haar familie allemaal kerstcadeaus (hoe lief ben je dan!). Nu ontvangt de familie elke paar dagen een cadeau. Zo heeft haar broertje pas een Build-A-Bear-knuffel opengemaakt. Moeder Vicky vindt het natuurlijk heel emotioneel, maar het voelt anderzijds vertrouwd.

Bucket list

Lily-Mae had nog aardig wat wensen op haar lijstje staan en probeerde ze allemaal af te werken. Zo kwam haar grootste droom uit (een ontmoeting met One Direction), streed ze voor wereldvrede, vroeg ze om toegang voor invaliden tot alle Londense metro’s (zie reactie van de burgemeester hieronder) en wilde ze een ballonvlucht maken. Dit laatste is er nooit van gekomen, dus gaat haar familie de bucket list afwerken. Wij wensen het gezin McKinstry heel veel sterkte toe de komende weken en hopen dat ze al Lily-Mae’s wensen in vervulling laten gaan.

Bekijk ook dit hartverwarmende fragment uit RTL Late Night, waar Pharrell Williams bedankt wordt voor zijn liedje Happy.

Reageer op artikel:
Lily-Mae gaat dood, maar pikt nog even snel papa’s creditcard
Sluiten