Redactie
Redactie Persoonlijk 26 jun 2019
Leestijd: 3 minuten

Linda: ‘Het is ontzettend luxe hoe wij het voor elkaar hebben met alle extra handen’

Linda is 30 jaar en naast vrouw van Peter, moeder van vier stoere jongens. Met Jesse (7 jaar), Noud 4 (jaar) en tweeling Ties & Stef van 1 jaar is het altijd een drukke, maar gezellige boel thuis. Naast haar columns op Famme, kun je alle belevenissen ook lezen op Mamaplaats of volgen op Instagram. Eén ding is zeker: met vier kids is het nooit saai!

Column: Hoe doen jullie het toch allemaal?

Een gezin met vier kids, drie dagen werken, relatie onderhouden, sociale contacten en dan ook jezelf nog niet vergeten. Regelmatig krijg ik de vraag ‘hoe doen jullie dat allemaal?’ Hoog tijd dus om daar eens wat over te gaan schrijven.

Het eerste jaar is best pittig geweest. Het waren (en af en toe nog steeds) vooral de slapeloze nachten die ons de das omdeden.  Maar goed, er zit nou eenmaal geen pauzeknop op de kids. Hoe ellendig we ons ook voelden, we stonden toch iedere ochtend weer op om vervolgens het dagelijks ritme weer op te pakken. En dit was zeker niet makkelijk, het voelde op dat moment als de hel op aarde. Hoe ellendig het ook is geweest, het heeft me toch ook veel gebracht. Onze relatie is aardig op de proef gesteld, maar we zijn er samen sterker uit gekomen. We kunnen inmiddels samen de hele wereld aan. Mijn kijk op het leven is ook veranderd, ik kan beter relativeren en maak me niet meer druk om de kleine dingen. Althans dat probeer ik.

Terug naar de vraag ‘hoe doen jullie het allemaal?’. Op maandag en dinsdag werk ik. Maandag is ook de dag dat Jesse moet voetballen en wel op zo’n lekker tijdstip: van 16.45 tot 17.45 uur. Ik zorg dus dat ik of zondag of maandagochtend al zijn voetbalspullen bij elkaar heb gezocht zodat hij het dan kan aantrekken. Het voetbalveld is vlakbij dus hij fietst er zelf naartoe met vriendjes. Op dinsdag moet Noud zwemmen, weer op zo’n heerlijk tijdstip: van 17.00 tot 18.00 uur. Omdat ik zelf tegen die tijd vaak net wel/net niet thuis bent, is de zwemles Peter zijn afdeling. Op deze dagen past mijn moeder met mijn zusje op, dus het voordeel is dat het eten dan eigenlijk altijd al klaar staat en we dus zo aan tafel kunnen. Op woensdag en donderdag ben ik lekker vrij.  Eerst was het heel erg zoeken naar een goed ‘ochtendritueel’ maar inmiddels hebben we ook daar onze weg in gevonden. Op woensdag komen mijn zusje en zwager altijd eten, ontzettend gezellig en mega handig die paar extra handen. Ook dan voetbalt Jesse weer op het ontzettend fijn tijdstip. Donderdagochtend is mijn ‘poetsochtend’. Omdat dit best lastig is met twee handenbindertjes om je heen helpt mijn moeder hierbij (lees: mijn moeder poetst en ik help mee). Je zult misschien denken waarom neem je dan geen schoonmaakster? Nou, dat hebben we serieus overwogen maar mijn moeder doet het graag voor ons en haalt er veel voldoening uit. Ooit hoop ik de tijd te vinden om het gewoon weer allemaal zelf te kunnen doen. Op vrijdag werk ik nog een dagje en passen mijn schoonouders op. Ze blijven vaak eten en zorgen dat het eten in huis is en dat het op tafel komt.

In het weekend proberen we in ieder geval één rustige dag te hebben zodat er ook tijd is om ad hoc wat leuks met het gezin te gaan doen. Of om gewoon lekker helemaal niks doen! Ons leven is dus inderdaad ontzettend druk, maar het is bovenal ook heel leuk en gezellig. We vinden het nog wel lastig om ook echt tijd voor onszelf te maken, maar ook dat gaat ons steeds beter af. In september staat er een heerlijk weekendje weg voor ons samen op de planning. En ja ik weet het, het is allemaal ontzettend luxe hoe wij het voor elkaar hebben met alle extra handen. Zonder deze mensen zouden wij het ook echt niet gered hebben.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Linda: ‘Het is ontzettend luxe hoe wij het voor elkaar hebben met alle extra handen’
Sluiten