Stephanie (42) deed iets heel tofs met de littekens van haar borstamputatie

Stephanie Kelly (42) was niet onbekend met borstkanker. Haar moeder werd twee keer geconfronteerd met de ziekte. Toen bleek dat Stephanie ook het BRCA1-gen bij zich draagt, twijfelde ze geen moment en liet ze haar borsten afzetten. 

Wonder Woman

Naast het gen kampt Stephanie ook nog met reuma. Omdat ze al zo kwakkelde met haar gezondheid was voor haar meteen duidelijk dat ze haar borsten preventief wilde laten verwijderen. Naast haar familie en geliefden had Stephanie in deze moeilijke tijd nog iemand anders die haar steunde: Wonder Woman.

Bang

‘Ik heb altijd al van Wonder Woman gehouden. In deze tijd begon ik grapjes te maken dat ik een soort Wonder Woman zou worden; sterk en onaangedaan door de dingen te doen waar ik bang voor ben.’ Haar connectie met de superheldin was zo sterk dat vrienden haar onderdompelden in cadeaus gerelateerd aan Wonder Woman. Maar Stephanie ging nog een stapje verder: ze besloot het Wonder Woman-logo te laten zetten op de plek waar voorheen haar borsten zaten.

Tattoo

Ze ziet de tattoo niet als iets om haar litteken te verhullen, maar juist om zich sterker te voelen. ‘Door mijn andere gezondheidsproblemen ben ik nooit heel zelfverzekerd geweest over m’n lichaam. Maar nu pas ik toch al niet in het plaatje wat de wereld verwacht, en dat geeft een groot gevoel van vrijheid. Daarbij heb ik een teken van kracht en onverschrokkenheid op m’n borst en dat bouwt me verder op. Ik zie mijn littekens nu alleen maar als positief.’

 

Session #3 Get yerself a tattoo shop like mine.

Een bericht gedeeld door stephanie kelly ? (@stephanie_jane_kelly) op

For every selfie posted publicly on a social network using the tag #kissthis4mbc @novartis will donate $10 to @mbcnbuzz and @metavivor – two patient driven advocacy organizations dedicated to supporting research for people living with the only breast cancer that kills: Metastatic Breast Cancer. Will you raise $$$ for MBC today? #metastaticbreastcancer #previvor #propholacticbilateralmastectomy

Een bericht gedeeld door stephanie kelly ? (@stephanie_jane_kelly) op

Wist jij dit? Vrouw met borstkanker deelt foto die je leven kan redden. 

People

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Stephanie (42) deed iets heel tofs met de littekens van haar borstamputatie
Sluiten