Renée
Renée Kids 26 mrt 2018

Waarom Llama Llama op Netflix de nieuwe lievelingsserie van je kind wordt

In Amerika zijn de boeken van Llama Llama een begrip, maar grote kans dat jij er nog niet van gehoord hebt. Tot nu, want Netflix heeft een Llama Llama serie online gezet. Dat is goed nieuws voor je kind(eren). Waarom? De kans is namelijk groot dat ze in één ruk door het eerste seizoen heengaan.

Llama Llama is niet zomaar een serie. Er valt namelijk meteen iets op: moeder Llama is een moeder die er alleen voor staat. Mede daarom is het al belangrijk voor kinderen om te kijken. Waarom? Vooral omdat de kinderen zonder vader in hun leven een serie hebben die vergelijkbaar is met hun eigen leven.

Llama Llama op Netflix

Zowel in de boeken als in de serie is er geen sprake van papa Llama. Sterker nog, Babble contributor Leah denkt zeker te weten dat de moeder er zelf voor heeft gekozen om een alleenstaande moeder te zijn. Juist dat maakt Llama Llama anders dan andere kinderseries. Zeker als het voor jou een herkenbare situatie is.

Leah is zelf ook een alleenstaande moeder, waar ze zelf voor koos. Op haar 30ste adopteerde ze haar dochter en was er nooit een vader in the picture. Haar dochter vroeg daar weleens naar. Waarom was haar gezin anders dan andere gezinnen?

Nu Leah’s dochter Llama Llama kijkt weet ze dat ze niet het enige meisje zonder vader is. Eindelijk kan ze zich identificeren met een programma waarin het gezin hetzelfde is zoals bij haar.

Waarom Llama Llama kijken?

Als je Leah mag geloven laat Llama Llama zien dat een alleenstaande moeder ook kan slagen als ouder. Dat je niet per definitie een vaderfiguur nodig hebt om een gelukkig, heel en succesvol gezin te vormen. En is dat niet ontzettend belangrijk om kinderen te leren?

Moeder Llama werkt hard om rond te komen en spendeert met alle liefde tijd aan haar kind. Bovenal hebben ze het goed samen. Netflix heeft daarmee niet alleen een leuke serie voor kinderen gemaakt, maar laten ook zien dat het geen taboe zou moeten zijn om een alleenstaande ouder te zijn.

Chapeau voor Netflix om deze vorm van ouderschap in een goed daglicht te stellen! Seizoen één telt vijftien afleveringen die nu op Netflix staan.

Reageer op artikel:
Waarom Llama Llama op Netflix de nieuwe lievelingsserie van je kind wordt
Sluiten