Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Lifestyle 22 dec 2018
Leestijd: 3 minuten

Lonneke geeft tips hoe jij je goede voornemens voor 2019 makkelijk kunt volhouden!

Lonneke (41) is vinoloog (wijnexpert) en is moeder van drie dochters (10 en een tweeling van 7). Samen met haar man is ze eigenaar van een restaurant en omdat haar leven zo hectisch is, vindt ze het heerlijk ontspannend om met een gezonde dosis sarcasme en zelfspot over haar jongleerkunsten als moeder te schrijven op mamadrinktwijn.nl. En hier op Famme, natuurlijk.

<h2>Column: Goede voornemens volhouden? Makkelijk zat! </h2>

Heb jij al goede voornemens gemaakt voor 2019? Waarschijnlijk wel, want op social media wordt je overspoelt met inspiratie! De één na de ander verkondigd vol trots onder welke druk ze het nieuwe jaar willen inluiden. Populaire voornemens zijn onder andere: vaker bewegen, minder eten en meer reizen.

Stressverhogende voornemens
Blijkbaar denken veel mensen nog steeds dat stressverhogende voornemens een waterdicht systeem zijn om van het komende jaar een succes te maken. Natuurlijk zijn goede intenties bewonderenswaardig, maar vaak vergeten we dat vele kleine overwinningen door het jaar heen ook optellen tot een streefbaar resultaat. In plaats van je goede voornemen te stoppen in alléén januari, verspreidt je ze beter over alle maanden uit. Minder druk, meer kans op slagen. Sterker nog, de drie meest populaire voornemens ga ikzelf zonder stress makkelijk behalen in 2019. Waarom? Omdat me dit in 2018 óók is gelukt.

Vaker bewegen
De sportschool is niet de enige plek waar je conditie- en krachttraining kunt beoefenen. Onderschat niet de beweging die gedurende een normale dag op mijn teller komt. Het begint ‘s morgens al, wanneer ik 5 keer op en neer naar boven moet omdat kind 1 liever drie verschillende jurken uitprobeert voordat ze haar keuze maakt. Kind 2 haar onderbroek vergeten is en kind 3 klaagt over ‘knobbels in haar sokken’.
De rest van de dag sjouw ik met boodschappen, wasmanden, stofzuigers en kinderen die opeens ‘niet meer kunnen lopen’. Ik zoek kwijtgeraakte speelgoed onder kasten, verschuif een bank omdat Barbie erachter is gevallen en vang kleine mensjes op die de radslag middenin mijn woonkamer willen oefenen.
Tegen de avond begin ik met werken wat in mijn geval betekent dat ik constant gewichten hef (dienbladen) en 5 km loop van tafel naar keuken. Check! ✔️

Minder eten
Het afgelopen jaar is minder eten mij opvallend makkelijk afgegaan. De oorzaak hiervan is blond, 11 jaar, 7 centimeter groter dan vorig jaar en heeft een onverzadigbare eetlust. Misschien zitten jouw kinderen nu nog in de luiers of gaan ze pas nét naar school. Zo ja, laat mij degene zijn die je geestelijk op een volgende fase voorbereid: tieners eten veel. Heel erg veel. Ruim het dubbele van wat ik eet.
En vaak, héél vaak letterlijkwat ik eet, rechtstreeks van mijn bord af. Het is onmogelijk om iets voor jezelf te eten in de buurt van een hormonale puber. Maar, omdat ze zó vaak de helft van mijn eten wegkaapt, ben ik vanzelf minder gaan eten. Check! ✔️

Meer reizen
Als we niet té specifiek ingaan op waarhéén, dan is ook het meer reizen mij afgelopen jaar makkelijk afgegaan. De tweeling is gestart met turnen, de puber met gitaar- en tennisles. Dat is al drie nieuwe routes per week! Maar de meeste reiskilometers zijn in het afgelopen jaar ‘spontaan’ gemaakt.
De speeltuin, waarvan het adres niet correct in Google Maps stond waardoor we in een andere deel van de stad uitkwamen. Die keer dat we een uur lang rondreden, op zoek naar een grote gele M, balend van onze belofte ervan aan het begin van de dag. Ook niet te vergeten: alle omrij routes vanwege afgesloten wegen en omleidingen. Altijd gezellig met ongeduldige kinderen op de achterbank en een moeder voorin die haar best doet om ze geen nieuwe scheldwoorden te leren. Check! ✔️

Toch is er ook voor mij één voornemen wat ik in 2018 niet heb volgehouden. Minder wijn drinken.
Zal ik het dan toch weer eens gaan proberen in 2019?

Cheers! Ik wens iedereen een gelukkig, gezond én succesvol 2019.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme