Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Eten 19 dec 2018
Leestijd: 7 minuten

Welke wijn past bij je kerstdiner? Lonneke is wijnexpert en geeft je tips!

Welke wijn past bij mijn kerstdiner?

Lonneke (41) is vinoloog (wijnexpert) en is moeder van drie dochters (10 en een tweeling van 7). Samen met haar man is ze eigenaar van een restaurant en omdat haar leven zo hectisch is, vindt ze het heerlijk ontspannend om met een gezonde dosis sarcasme en zelfspot over haar jongleerkunsten als moeder te schrijven op mamadrinktwijn.nl. En hier op Famme, natuurlijk.

‘Welke wijn past bij mijn kerstdiner?’ Elk jaar rond deze tijd is dit veruit de meest gestelde vraag aan mij. Want zodra de kerstbomen weer opgetuigd in onze huiskamers staan te stralen, gaat iedereen online op zoek naar recepten voor een spectaculair kerstdiner. Hoewel ik zelf meestal aan het werk ben tijdens de feestdagen in het restaurant, begrijp ik wel dat zo’n uitgebreid diner nogal wat voorbereiding met zich meebrengt. Of dat je vervolgens helemaal geen zin of puf meer hebt om je te moeten verdiepen in wijn & spijs.

Het is best moeilijk om hier een éénduidig antwoord op te geven. Aangezien het uitzoeken van de juiste wijn van nogal wat factoren afhankelijk is. Zoals specifieke ingrediënten, samenstelling gerechten, welke saus, bijgerechten, opbouw menu, enzovoort. Een hoop bla, bla, bla dus..

Te veel informatie

Het internet staat vol met uitgebreide verhalen over smaakprofielen, smaaksoorten, aroma-groepen en ga zo maar door. Voor de échte wijnliefhebber (of vergevorderde wijndrinker) kun je hieronder mijn mini wijncursus met gedetailleerde informatie over smaak, het proeven van wijn en de verschillende wijn & spijs groepen vinden.

Maar waarschijnlijk hebben de meeste van jullie naast het dagelijks jongleren van kinderen, werk en partner weinig tijd om je te verdiepen in de verwarrende wereld van wijn & spijs.
Dus probeer ik een helpende hand te bieden met mijn ‘1e hulp bij Wijn & Spijs’ infographic. Een simpel overzicht, waarmee je snel geholpen bent. Even de foto opslaan of een screenshot maken en klaar is je voorbereiding!

Wijn Spijs Infografic

Mocht je nu toch wat meer informatie willen over het combineren van Wijn & Spijs? Dan heb ik speciaal voor jou een overzichtelijke én begrijpelijke mini-wijncursus gemaakt

Inhoud

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme