Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Persoonlijk 1 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Deze 5 looks herkent elke moeder van een peuter

Wanneer je een moeder wordt, verandert je hele wereld: vooral je gevoelens en emoties. Er is liefde zoals je nog nooit hebt gekend.

Maar naarst deze veranderingen komen er ook een hele hoop nieuwe ‘looks’ bij, die alle andere moeders ook zullen begrijpen. Dit zijn slechts een paar:

1. De ‘ik ben zo moe als de walking dead’-look

Deze look is er een die moeders – helemaal de nieuwbakken – regelmatig dragen (inclusief de kleren van gisteren met niet-identificeerbare etensresten). Een combinatie van slapeloze nachten, peuteronderhandelingen en tijdgebrek om ook maar een beetje aan je verzorging te doen, dragen allemaal bij aan deze look.

Mede-moeders herkennen deze look aan je ogen die je nog net open kunt houden, de enigszins dodelijke huidskleur en het onvermogen je te concentreren zonder de steun van cafeïne-rijke producten.

2. De ‘ik ben uitgedaagd’-look

Zoals we allemaal wel weten, heb je vaak het geduld van een heilige nodig om met peuters om te gaan, vooral tijdens driftbuien, tijdens wandelingen die erg sloom zijn net als je haast hebt en wanneer je kleine besluit dat hij niet langer van vierkant gesneden brood houdt.

Mede-moeders herkennen deze look aan rollende ogen, diepe zuchten én het steeds toenemende volume wanneer je ‘kom op schat, nu even stoppen’ zegt.

3. De ‘als je niet doet wat je wordt gezegd’-look

Peuters hebben een ongelooflijk selectief gehoor, vooral als ze horen wat ze niet mogen doen. Vertel dat ze iets niet mogen aanraken, en ze zullen het doen. Vertel dat ze moeten opschieten en dat je anders weggaat, ze zullen je vaarwel zeggen.

Mede-moeders herkennen deze look door de grimassende gezichtsuitdrukkingen, de uitpuilende open, de opgeven afkeurende wenkbrauwen en de wijzende wuivende vinger.

LEES OOK: 17 Herkenbare dingen over het opvoeden van jongens

4. De ‘ik weet dat je me beoordeelt’-look

Er is niets erger dan buiten in het openbaar zijn en je peuter besluit opeens om auditie te doen voor Goede Tijden Slechte Tijden. Rollend over de vloer, schreeuwen, krijsen of iets herhaaldelijk eisen op een volume dat in staat is om de doden te wekken is op zijn zachts gezegd best beschamend. Wat misschien wel erger is, is wanneer je je beoordeelt voelt door anderen.

Mede-moeders herkennen deze look aal de geforceerde glimlach naar voorbijgangers en een kalme stem gericht aan het kind – in de hoop volledige controle terug te krijgen op de situatie.

5. De ‘ik ben zo verliefd’-look

Het moederschap is zonder twijfel een van de meest uitdagende dingen in het leven, maar door de dagelijkse uitdagingen kent de liefde voor je kleine geen grenzen. Het wonder van zijn bestaan blaast je nog elke dag omver en je hart smelt minstens 10 keer per dag.

Mede-moeders herkennen deze look door de dromende starende ogen, de staat van voortdurende vreugde (je lijkt wel drunk) en het constant kussen van die schattige, bolle wangen, vingers en tenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme