Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Mind 5 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

7 dingen die je los moet laten om je gelukkig(er) te voelen

Zit je niet lekker in je vel, ben je ongelukkig of heb je een onrustig gevoel? Het kan wel ‘s zo zijn dat jij je eigen geluk – dan wel onbewust – in de weg zit. Gelukkig worden zit ‘m soms in de simpele dingen. Laat deze dingen los in je leven en je zult merken dat je je snel weer gelukkig bent!

Gelukkig worden

Lees ook: 6 dingen waarmee je onbewust je eigen geluk in de weg zit

1. Andermans mening

Natuurlijk is het fijn om adviezen te krijgen van mensen die het beste met je voorhebben. Maar uiteindelijk is jouw gevoel het enige wat telt. Het is jouw leven, en niet dat van een ander. Het gaat erom wat jij vindt en denkt, PUNT!

Dit zijn volgens een levenscoach de 6 vriendschappen die iedere vrouw nodig heeft

2. Je verleden

Je verleden heeft je gemaakt tot wie je nu bent, dus daar moet je dankbaar voor zijn. Ook voor de fouten, daar heb je immers van geleerd! Heb je 10 jaar geleden gefaald? No worries! Het heeft geen invloed op het hier en nu. Het enige dat telt is wat je nu doet. Laat het los om gelukkiger te worden.

3. Twijfels

Twijfel je over je baan, je woning, je vriendschap of relatie? Het constante gevecht tussen “ja en nee” is erg frustrerend. Laat je twijfels los en neem een beslissing.

Van knopen doorhakken kan je gelukkig worden. Diep in je hart weet je welke de juiste is. Volg je hart, want dat klopt!

Wat we kunnen leren van ongelukkige stellen

4. Uitstelgedrag

Soms is het leven zo druk, dat we amper toekomen aan onze eigen doelen. Wil je al maandenlang een ontspannende massage nemen? Stel het niet meer uit, maar grijp naar je telefoon en boek die massage. Hiermee toon je jezelf flink wat zelfliefde.

5. Onzekerheden

“Gaat niet bestaat niet!” Jij kan alles, als je maar wil. Heb je een droom die je al jarenlang uitstelt, omdat je bang bent dat het je niet lukt? Als je het niet probeert, weet je het niet. Het is minstens het proberen waard! Op deze manier kun je nooit zeggen ‘what if’. 

Dít kunnen we leren van zelfverzekerde vrouwen

6. Idealen

Het is niet erg om alsmaar meer te willen, maar probeer je ook ‘s te focussen op wat je wél hebt. Een ideale wereld bestaat niet.

Je zult altijd meer willen. Probeer niet te kijken naar waar je over een jaar wil zijn. Maar denk ‘s na over wat je vorig jaar wilde bereiken. Hoeveel goals kun je al afvinken? Wees trots op jezelf!

5 x dit moet je volgens de wetenschap doen om je gelukkiger te voelen

7. Smoesjes

Geen tijd, geen zin, geen energie, geen geld… Er leiden meer wegen naar Rome! Het leven is een test die vol creatieve probleemoplossingen zit. Er is altijd wel een manier om je doelen te bereiken.

Lees ook: 5 dingen die gelukkige koppels elke dag doen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
7 dingen die je los moet laten om je gelukkig(er) te voelen
Sluiten