Renée
Renée Kids 30 jan 2018

De reden waarom deze bijzondere foto van een lotusbevalling het internet over gaat is prachtig

Voor je gaat bevallen heb je al onwijs veel keuzes gemaakt. Van het kiezen van de babynaam tot de manier waarop je wilt bevallen. Zo ook het Amerikaanse koppel Vanessa en Nick Fisher. Zij kiezen namelijk voor iets wat veel vrouwen in Nederland niet doen: een lotusbevalling. Laat dat precies de reden zijn waarom de foto van hun zoon het hele internet over gaat.

Wat is een lotusbevalling?

Veel koppels in Nieuw-Zeeland en Australië zijn pro-lotusbevalling, terwijl in Nederland deze manier van bevallen niet vaak voorkomt. Het Amerikaanse koppel besloot er in ieder geval voor te gaan. Toen Vanessa beviel van Ashton besloten ze om de navelstreng niet door te knippen. Het idee achter een lotusbevalling is namelijk om de navelstreng aan het lichaam van het pasgeboren kind te laten zitten.

LEES OOK: Prachtig deze foto die gemaakt werd na een lotusgeboorte

Waarom de Fishers hiervoor kiezen

Vanessa en Nick kiezen voor deze bevalling om verschillende redenen, zo schrijven ze op Facebook. Niet alleen omdat zij het doorknippen van de navelstreng als een traumatische ervaring voor de baby zien. Ashton profiteert namelijk langer van de voedingsstoffen die hij via de bloedtoevoer van de placenta krijgt. Daarnaast is het voor hem een natuurlijkere overgang van baarmoeder naar de wereld. Tot slot zouden baby’s ook kalmer en vrediger zijn als ze via deze manier op de wereld worden gebracht.

Positieve ervaring

Na drie tot tien dagen valt de navelstreng vanzelf af. Voor de Fishers is dit zo’n positieve ervaring dat ze het graag willen delen op social media. Sindsdien is het bericht veel gedeeld en wordt er volop gereageerd. Lees hier het volledige bericht van de kersverse ouders:

Reageer op artikel:
De reden waarom deze bijzondere foto van een lotusbevalling het internet over gaat is prachtig
Sluiten