Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Algemeen 26 sep 2019
Leestijd: 3 minuten

9 luchtzuiverende kamerplanten voor de babykamer (hallo fijne nachtrust!)

Waar planten in huis in vrijwel élke kamer steeds populairder worden (onze woonkamer, slaapkamer, keuken en zelfs toilet staan er vol mee), missen we vaak nog planten in de babykamer of kinderkamer. Zonde, want luchtzuiverende kamerplanten hebben juist ontzettend veel voordelen.

Pas wél op met giftige kamerplanten, want deze wil je natuurlijk niet in de buurt van de kleine hebben. Populaire kamerplanten als de monstera, dieffenbachia en alocasia-soorten kan je bijvoorbeeld beter in de winkel laten staan.

Planten voor de babykamer en kinderkamer

Wij hebben een lijstje met 9 kamerplanten voor de babykamer of kinderkamer geselecteerd die 100% safe zijn. Wel zo’n fijne gedachte!

1. Scindapsus Pictus

Deze makkelijke kamerplant groeit snel en is gemakkelijk in de verzorging. Daarnaast zuivert deze planten de lucht ook nog eens als een malle, dus dat is erg mooi meegenomen. Geef de scindapsus eens per week een scheutje water, en hij zal groeien als kool.

2. Fittonia

De fittonia is verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende kleuren. Deze plant staat beter bekend als het mozaïekplantje en bevat geen giftige sappen of stoffen, wat ‘m helemaal veilig maakt voor kinderen én huisdieren.

3. Pannenkoekplant

Daar is ‘ie weer! De pannenkoekplant komt zo ongeveer in elk lijstje weer naar voren. Ook deze plant is niet giftig, en staat bovendien erg leuk en speels in de kinderkamer. Krijgt jouw pannenkoekplant ook baby’s (hoe toepasselijk!), dan kan de de pannenkoekplant stekken.

4. Bananenplant

Als je een zonnige kinderkamer hebt, dan is een tropische bananenplant een leuke plant om in huis te halen. Deze kamerplant wil wel regelmatig een slokje water.

> Roomed adviseert: de kinderkamer verduisteren, hoe doe je dat?

5. Ananasplant

De ananasplant staat ook wel bekend als de anti-snurkplant, maar in de tuinwereld kennen we de ananasplant als bromelia ananas. Deze plant geeft ‘s nachts zuurstof af, en door die verse zuurstof wordt jouw kind ‘s morgens heerlijk uitgerust wakker.

6. Cactus

Zelf worden we altijd erg vrolijk van cactussen in de kinderkamer. Cactussen geven elke babykamer een stoere look. Zet cactussen echter wel op een plek waar jouw kindje zelf niet bij kan – je wilt immers niet dat je kleine zich prikt aan één van de venijnige stekels. Ga bijvoorbeeld voor een paar kleine cactussen op een plank.

Geen groene vingers? 4 tips om die cactus dit keer wél in leven te houden

7. Aloë vera

Deze superplant staat niet alleen mooi in de kinderkamer, maar heeft ook nog een medicinale werking. Daarnaast produceert de Aloë vera ‘s nachts extra zuurstof.

8. Sanseveria

Deze kamerplant doet het zelfs goed op de donkerste kinderkamer. De sanseveria heeft weinig aandacht nodig, en de grond mag tussen de gietbeurten door helemaal uitdrogen. Kijk, dat vinden we nog eens goed nieuws.

9. Maranta

De maranta is misschien wel onze favoriete kamerplant van het moment. Met roze nerven is deze plant sowieso een eyecatcher in de kinderkamer. En het beste nieuws: de plant is volledig veilig.

Meer toffe tips voor de kinderkamer of babykamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
9 luchtzuiverende kamerplanten voor de babykamer (hallo fijne nachtrust!)
Sluiten