Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kinderen 24 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Deze beproevingen kom je tegen wanneer je kleine een luier vermijdt

Blijf je maar achter je kleine aan rennen omdat hij weer een luier aan moet – want hij trekt ze binnen tien seconde weer uit?

Ha! Dan komen deze beproevingen je vást bekend voor:

1. Een kleine Houdini

Zodra je peuter heeft ontdekt dat zijn luier ook af kan en lekker in zijn nakie door het huis wil rennen – met volgens hem vrij spel om te plassen waar hij maar wil, zal hij het dragen van een luier veranderen in een spel.
Voor je peuter is een luier zinloos, want het hele huis is zijn toilet.

2. Zal tape helpen?

Als hij steeds beter lijkt te worden in dit spel, begin jij na te denken over wat je zou kunnen doen om het ‘wildplassen’ te stoppen. Hmm, misschien wat ducktape over de sluiting plakken om het extra vast te maken? Er komt van alles in je op.

Wasbare luiers of wegwerpluiers? Alles wat je erover moet weten

3. Het is tijd voor zindelijkheidstraining

Dit is een voor de hand liggende gedachte die bij je op komt – hij moet gewoon zindelijk worden. Aan je hand neem je hem mee naar de grote wc om te laten zien waar hij zijn plas moet doen. Als je een peuter-wc-bril hebt, kun je erop gaan zitten, om te ontdekken dat toiletten voor een kleine best angstaanjagende dingen zijn en hij zal jammeren en huilen om er weer van af te worden gehaald.

4. Zal hij het potje gebruiken?

Oké, als de grote wc nog niet te pas komt, kun je proberen hem op een potje te zetten. Een kleine die de luier graag vermijdt zal het potje echt niet zo erg vinden. Al zul je er snel achter komen dat hij er vooral op gaat zitten nadat je de laatste plasjes hebt schoongemaakt van de vloer. Ach, het komt wel wanneer hij er klaar voor is. Tot die tijd, waar is de ducktape?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme