Marleen Staal
Marleen Staal Lifestyle 11 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

De Luizenmoeder 2 aflevering #1: waarom we juf Ank hebben gemist

Lang leve De Luizenmoeder! We keken meer uit naar seizoen 2 dan naar een wijntje op de vrijdagavondMan, wat waren we toe aan de wijsheden van juf Ank en het drama op basisschool De Klimop. Een serie die ons absurde leven als ouders als geen ander begrijpt. Wij vatten aflevering 1 even voor je samen.

Over dat nieuwe schooljaar gesproken. We weten allemaal dat het naast een enorme opluchting (het voelt toch een beetje alsof je in de zomer elke dag in een soort mini-Efteling thuiskomt na werk) ook behoorlijk wennen is. Ja, vooral voor de ouders. Intriges op het schoolplein, nieuwe gezichten en ruzie met de juf: als je kinderen hebt komt je niet af van het leed dat ‘just another schooldag’ heet. En De Luizenmoeder weet daarbij precies de zere vinger op de nog veel pijnlijkere plekken te leggen.

Aangezien beeld meer zegt dan duizend woorden en we allemaal weten hoe fantastisch de woordkeuze van juf Ank kan zijn, zetten we het beste van deze vrouw voor je op een rij in gifjes. Want ze schitterde weer in zang en aanwezigheid in de allereerste aflevering.

Een nieuw afscheidslied

Het moment waarvan je niet wist of -ie zou komen, maar er stiekem wel op hoopte: juf Ank zou juf Ank niet zijn als ze niet een nieuw afscheidslied had bedacht. Ouders zijn hetzelfde als kinderen toch? Dus die moet je dingen afleren met behulp van een aanstekelijk rijmpje. Thanks juf Ank, dit deuntje zit er weer voor een paar weken ingeramd.

via GIPHY

Veilig vingeren

Dit jaar staat in het teken van ‘Safety First’ voor de school. Dus moeten ook de ‘groene vingers-moeders’ een veiligheidslesje krijgen. Of hoe juf Ank het zo poëtisch kan verwoorden: veilig vingeren.

via GIPHY

Achmed

Dit jaar heeft juf Ank een nieuw jongetje in de klas: Achmed. En dus heeft ze de hele zomer zitten oefenen op zijn naam. Als juf moet je natuurlijk wel even uitleggen aan de kinderen hoe je deze ‘exotische naam’ uitspreekt en daar heeft ze een fantastisch ezelsbruggetje voor bedacht.

via GIPHY

L’chaim

Zo cultureel belegd als een boterham met oude kaas, proost juf Ank diezelfde dag tijdens de eerste ouderavond op een fantastische samenwerking met Achmeds ouders. Juist. Proost inderdaad juf Ank, wij kunnen niet wachten op wat het nieuwe schooljaar ons brengt.

via GIPHY

Aflevering één van De Luizenmoeder gemist? Kijk hier de aflevering terug.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme