Melissa Eissens
Melissa Eissens Lifestyle 12 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

De Luizenmoeder: nieuwe comedyserie vol situaties die iedere ouder herkent

Vanaf aanstaande zondag is de nieuwe serie De Luizenmoeder te zien op NPO 3. Jennifer Hoffman speelt de rol van Hannah, een gescheiden moeder die keer op keer te maken heeft met lastige, herkenbare situaties.

Nieuwe comedyserie

De nieuwe AVROTROS-serie speelt zich af op één van de bekendste verzamelplekken voor ouders: de basisschool! Volgens AVROTROS is het een ‘pijnlijk herkenbare serie vol hangouders, zorgvaders, yammiejuffies, 10-minutengesprekken, wegbrengregels, parkeerbeheer, lief- en leedpotjes, klaar-overdiensten en nog veel meer zin en onzin rond het schoolplein.’ De serie geeft een kijkje in het leven van ouders en leraren die achter de ruggen van de kinderen om hun eigen akkefietjes uitvechten.

Verhaallijn

Gescheiden moeder, Hannah is vastberaden om haar leven na haar scheiding weer zo snel mogelijk op de rit te krijgen. Haar dochtertje Floor (groep 3) schrijft ze in op de nieuwe basisschool: de Klimop. Hannah stort zich op het leven van de basisschool, maar dat gaat niet zo makkelijk als ze gehoopt had. Op de school blijkt namelijk een moeder-maffia rond te hangen en een hoop vreemde leraren. Voor ze het weet is ze betrokken bij de meest gekke situaties, zit ze in vijf app-groepjes en wordt ze bestempeld tot luizenmoeder. Tijd om aan de nieuwe omgeving te wennen is er niet, dus met vallen en opstaan probeert Hannah met de situaties te dealen.

Impressie De Luizenmoeder

De serie zou vol hilarische én herkenbare momenten zitten waarin iedere ouder zich wel in herkent. Voor een sfeerimpressie hoef je in ieder geval niet langer te wachten. Met het filmpje hieronder kun je een beter beeld krijgen van hoe de serie in elkaar steekt.

Rollen

Hoofdrollen zijn weggelegd voor onder anderen Jennifer Hoffman (Hannah), Diederik Ebbinge, Bianca Krijgsman, Ilse Warringa en Henry van Loon. De serie is ook geschreven door Eva Aben en Ilse Warringa en Diederik Ebbinge die beiden ook een rol spelen in het programma.

Vanaf zondag 20:25 op NPO3

Luizenmoeder is vanaf zondag 14 januari om 20.25 uur te zien bij Avrotros op NPO 3.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

AVROTROS

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme