Lunchtopper: wentelteefjes met banaan & pindakaas

Als er één succes product is in ons huishouden dan is het wel pindakaas. Iedereen maak je er blij mee en je kunt er ook nog eens verrassend lekker mee koken. Tijd dus voor een altijd-goed recept waarmee je variatie biedt en twee favorieten van kinderen combineert. Het wentelteefje: met banaan en pindakaas.

Als ik ‘s ochtends aan mijn jongens vraag “wat wil je op je boterham?”, wordt er steevast pindakaas geantwoord. En dan moet ik niet met iets anders aankomen dan de enige echte Calvé pindakaas met het bruine deksel want ze halen er hem in een test blind uit. Dat zou mij zelf trouwens ook met gemak lukken. Ik zal niet zeggen dat ik elke dag pindakaas op mijn boterham smeer, maar regelmatig verdwijnt de vinger diep in de pot voor een lik (een guilty pleasure waar ik af en toe aan moet toegeven).

Heel veel pinda

Mocht je je in deze tijd van gezond, gezonder, gezondst nog afvragen wat er dan in die lekkere pot zit (zoiets lekkers bevat vast allerlei toevoegingen en smaakversterkers) is het antwoord simpel. Weinig, of veel hoe je er tegen aankijkt. Er zitten geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen in en ook geen extra suikers. Het bevat puur de suikers die van nature aanwezig zijn in de pinda’s. En dat veel is dus die pinda. In één pot zitten wel 585 pinda’s. Verder nog slechts drie andere ingrediënten, namelijk plantaardige olie en vet en een beetje zout. En van goede, onverzadigde vetten is een mens nooit slechter geworden, het gaat om de hoeveelheid en frequentie die je tot je neemt. De energie en bron van bouwstoffen (eiwitten en onverzadigde vetten) in pindakaas zijn weer goed voor kinderen in de groei, omdat eiwitten bijdragen aan de groei van spieren.

Omdat mijn kinderen er zo van kunnen genieten gebruik ik ook vaak pindakaas in de keuken, zoals een heerlijke pindasaus, pindakaaskoekjes of onderstaand recept dat onze zus Culy.nl speciaal voor Calvé pindakaas maakte. En deze willen wij jou niet onthouden. We hebben hem geproefd en hij is goddelijk.

Wentelteefje pindakaas recept

Snijd een halve banaan in plakjes. Halveer een zacht broodje (of gebruik twee boterhammen). Besmeer beide kanten met Calvé pindakaas en leg op één helft de plakjes banaan. Leg de twee broodjes nu op elkaar.
Kluts 1 ei los in een ondiep schaaltje en week hier het broodje in, ongeveer een minuut per kant. Verhit ondertussen een flinke klont boter in een koekenpan en bak het broodje aan beide kanten goudbruin.
Bestrooi het wentelteefje vlak voor het serveren met 1 theelepel kristalsuiker gemengd met een flinke snuf kaneel.

In samenwerking met Calvé

Reageer op artikel:
Lunchtopper: wentelteefjes met banaan & pindakaas
Sluiten