Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Kids 26 mei 2014

Maak je Apple device kidsproof

Ben jij je smartphone of tablet wel eens kwijt? En vind je hem dan terug samen met je kind?

Daar was jij al op voorbereid en dus heb je een wachtwoord op het device gezet. Slim! Maar al snel wilde je kind een bepaald spel spelen (“Mam, mag ik Angry Birds-en?”), en dus gaf je toestemming om op de iPad te spelen. Als je vervolgens de woonkamer inloopt blijkt hij stiekem Netflix te zitten kijken. Dat hadden we niet afgesproken! Heeft Apple hier niks op bedacht? Jazeker wel! Kijk even hieronder, want wij kunnen niet meer zonder deze functie!

Zo zet je een wachtwoord op een bepaalde app, zodat je kind niet naar een andere app kan (expres of per ongeluk).

1.

Ga naar Instellingen

2.

Vervolgens naar Algemeen

3.

Scroll naar beneden naar Toegankelijkheid

4.

Klik dan onder het kopje ‘Leren’ op Begeleide toegang

5.

Zet de begeleide toegang aan

6.

Stel vervolgens je toegangscode in. Dit is de code waarmee je straks alle app unlocked. En schakel de activeringsknop in.

7.

Nu je de begeleide toegang hebt aangezet op je device, kun je makkelijk je kind ‘opsluiten’ in een app. Open de app van je keuze en terwijl hij openstaat klik je drie keer snel achter elkaar op de home-knop. Je ziet nu een rand om de app verschijnen:

8.

Klik op ‘start’ rechtsboven, de app staat nu in de beveiligde modus (staat ‘ie aan, dan zie je geen rand rond de app). Als er één keer op de home-knop wordt gedrukt gebeurt er niets. Wil je de app afsluiten, klik dan weer drie keer snel achter elkaar op de home-knop. Er wordt je nu om de code gevraagd. Wanneer je deze juist invoert kun je uit de app gaan.

Er zijn ook nog een paar speciale opties (linksonder als je de app opent in ‘begeleide toegang’) waarmee je eigenlijk alle knoppen en het touchscreen kunt uitschakelen. Dit is vooral handig bij apps zoals Netflix, waarbij je niet wilt dat je jonge kind zonder jouw weten van film wisselt.

Of je kind nu veel of weinig op je iPhone of iPad speelt of niet, de instelling is ideaal. Je hoeft geen politieagentje te spelen en je kind speelt alleen met de apps die jouw goedkeuring krijgen.

Reageer op artikel:
Maak je Apple device kidsproof
Sluiten