Redactie
Redactie Eten 25 mei 2017

Maak je eigen fruitijs: Avocado & Limoen

Ook zo gek op avocado en ijs? Gooi ze in de blender en maak dit heerlijke fruitijs!

Speciaal voor Famme maakten de twee vriendinnen Nina en Elisabeth van Nice Fruitijsjes een ijsrecept voor voor de lezers van Famme. Gemaakt met ingrediënten die in het seizoen zijn of volop verkrijgbaar. Deze week avocado limoen ijs, mmmmm.

Recept voor 10 ijsjes met avocado en limoen
Dit gaat erin:
2 avocado’s
240 ml water
30 ml citroensap
120 gr rietsuiker

Zo maak je het:
Los de suiker op in het water door te roeren (1-2 minuten). Doe het limoensap erbij. Schil en snij de avocado’s, doe ze in de blender en mix de siroop erbij. Proef of het lekker en net wat te zoet is en voeg eventueel nog wat limoensap toe. Vul de ijsvorm en wacht tot de ijsjes bevroren zijn!

Let op! Het is erg belangrijk dat je met rijpe avocado’s werkt, anders krijgt het ijsje geen smaak.

Dit ijsje met tequila is écht een aanrader voor in het weekend >

Over Nice

Nice ijsjes worden gemaakt zoals je thuis in je keuken ook zou (kunnen) doen (dankzij de recepten op Famme!). Nice zoekt het lekkerste fruit bij elkaar bij de bio boer, maakt daar in een grote blender een smoothie van in hun ijskeuken en stopt dat in vormpjes in een snelvriezer. Nice ijsjes zijn puur natuur. Seizoensfruit is erg zoet van zichzelf en heeft daarom weinig extra suiker nodig. In één aardbeien knijpijsje zit anderhalf theelepeltje suiker (zeven gram) en in een peren knijpijsje drie gram. Maar vooral: de ijsjes zijn to die for.

Reageer op artikel:
Maak je eigen fruitijs: Avocado & Limoen
Sluiten