Maak je eigen fruitijs: Citroen & Munt

Nina en Elisabeth leggen uit hoe!

Culinair

Toe aan wat verkoeling? Dit ijsje is heerlijk fris van smaak dankzij het citroensap en de takjes munt. Genieten!

Speciaal voor Famme duiken de twee vriendinnen Nina en Elisabeth van Nice Fruitijsjes de keuken in om jou wekelijks een ijsrecept voor te schotelen. Gemaakt met ingrediënten die op dat moment in het seizoen zijn of prima verkrijgbaar. Deze week een ijsje met citroen en munt.

Ingrediënten voor tien ijsjes:

570 ml water
14 takjes munt
70 ml honing
70 ml citroensap

Zo maak je het:

Breng het water aan de kook met de munt erin en laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Haal het water met de munt van het vuur en laat deze vervolgens afkoelen (in bijvoorbeeld een schaal). Haal de munt uit het water en zeef vervolgens het water door een fijne zeef. Voeg de honing en citroensap toe en roer het mengsel goed door. Vul de ijsvorm, plaats ze in de vriezer en wacht tot de ijsjes bevroren zijn!

Dit ijsje met wilde perziken is ook vurrukkelluk >

Over Nice

Nice ijsjes worden gemaakt zoals je thuis in je keuken ook zou (kunnen) doen (dankzij de recepten op Famme!). Nice zoekt het lekkerste fruit bij elkaar bij de bio boer, maakt daar in een grote blender een smoothie van in hun ijskeuken en stopt dat in vormpjes in een snelvriezer. Nice ijsjes bevatten dus geen concentraten of geur-, kleur- en smaakstoffen. Het is fruit, water (of sap) en suiker, en verder niets. Seizoensfruit is erg zoet van zichzelf en heeft daarom weinig extra suiker nodig. In één aardbeien knijpijsje zit anderhalf theelepeltje suiker (zeven gram) en in een peren knijpijsje drie gram. Maar vooral: de ijsjes zijn to die for, aldus het Famme-team! En je shopt ze dus ook gewoon bij de Ah to Go en andere winkels.

Meer leuke content? Like ons op Facebook