Nina en Elisabeth
Nina en Elisabeth Eten 10 juni 2015

Maak je eigen fruitijs: Framboos & Basilicum

Het is misschien niet de eerste combinatie waar je aan zou denken, maar dat betekent niet dat het niet ongelooflijk lekker kan zijn. Het wordt weer tropisch warm aan het einde van de week, ideaal om te genieten van deze frisse smaaksensatie.

Speciaal voor Famme duiken de twee vriendinnen Nina en Elisabeth van Nice Fruitijsjes de keuken in om jou wekelijks een ijsrecept voor te schotelen. Gemaakt met ingrediënten die op dat moment in het seizoen zijn of volop verkrijgbaar. Deze week een ijsje met framboos en basilicum.

Recept voor 10 framboos-basilicum-ijsjes

Dit gaat erin:
420 gram Frambozen
170 ml water
150 gram suiker
De blaadjes van 3 stelen basilicum

Zo maak je het:

Stap 1

Verwarm het water in een pan tot het kookt en los hierin de suiker op.

Stap 2

Zet het vuur uit en voeg de basilicumblaadjes toe.

Stap 3

Laat het afkoelen in een grote/platte schaal, dan koelt het sneller af. Haal de basilicum eruit als de siroop afgekoeld is.

Stap 4

Mix de frambozen met de afgekoelde siroop (water en suikermix) in een blender tot een smoothie.

Stap 5

Vul de ijsvorm en wacht tot de ijsjes bevroren zijn! Deze smaakcombinatie tip is afkomstig van: People Pops

Over Nice

Nice ijsjes worden gemaakt zoals je thuis in je keuken ook zou (kunnen) doen (dankzij de recepten op Famme!). Nice zoekt het lekkerste fruit bij elkaar bij de bio boer, maakt daar in een grote blender een smoothie van in hun ijskeuken en stopt dat in vormpjes in een snelvriezer. Nice ijsjes bevatten dus geen concentraten of geur-, kleur- en smaakstoffen. Het is fruit, water (of sap) en suiker, en verder niets. Seizoensfruit is erg zoet van zichzelf en heeft daarom weinig extra suiker nodig. In één aardbeien knijpijsje zit anderhalf theelepeltje suiker (zeven gram) en in een peren knijpijsje drie gram. Maar vooral: de ijsjes zijn to die for, aldus het Famme-team!

Bekijk ook het eerste recept van Elisabeth en Nina… Rabarber & Gember!

Reageer op artikel:
Maak je eigen fruitijs: Framboos & Basilicum
Sluiten