Nina en Elisabeth
Nina en Elisabeth Eten juni 26, 2015

Maak je eigen fruitijs: Komkommer, vlierbloesem en tequila

Deze ijsjes zijn ideaal om op een zomerse avond met vrienden of je partner uit de vriezer te toveren. Een heerlijke, frisse, verrassende combinatie ingrediënten. En tja, als je er genoeg van eet, kan de avond ook nog eens héél gezellig worden.

Speciaal voor Famme duiken de twee vriendinnen Nina en Elisabeth van Nice Fruitijsjes de keuken in om jou wekelijks een ijsrecept voor te schotelen. Gemaakt met ingrediënten die op dat moment in het seizoen zijn of volop verkrijgbaar. Deze week een ijsje met komkommer, vlierbloesem en tequila.

Recept voor 10 komkommer-vlierbloesem-tequila-ijsjes

Dit gaat erin:

430 gram komkommer (geschild)
85 ml vlierbloesemsiroop
28 ml citroensap
43 ml tequila
43 gram rietsuiker

Zo maak je het:

Stap 1

Pureer de geschilde komkommer fijn in een blender.

Stap 2

Voeg de vlierbloesemsiroop, suiker, citroensap en dan de tequila toe.

Stap 3

Mix de ingredienten in de blender tot de suiker opgelost is. Proef steeds en pas de hoeveelheden naar smaak aan. Wees wel voorzichtig met de tequilla want met te veel alcohol bevriezen de ijsjes niet!

Stap 4

Vul de ijsvormen en wacht tot de ijsjes bevroren zijn.

Over Nice

Nice ijsjes worden gemaakt zoals je thuis in je keuken ook zou (kunnen) doen (dankzij de recepten op Famme!). Nice zoekt het lekkerste fruit bij elkaar bij de bio boer, maakt daar in een grote blender een smoothie van in hun ijskeuken en stopt dat in vormpjes in een snelvriezer. Nice ijsjes bevatten dus geen concentraten of geur-, kleur- en smaakstoffen. Het is fruit, water (of sap) en suiker, en verder niets. Seizoensfruit is erg zoet van zichzelf en heeft daarom weinig extra suiker nodig. In één aardbeien knijpijsje zit anderhalf theelepeltje suiker (zeven gram) en in een peren knijpijsje drie gram. Maar vooral: de ijsjes zijn to die for, aldus het Famme-team! En je shopt ze dus gewoon bij de Ah to Go en andere winkels.

Zin in chocola? Dan zijn deze ijsjes echt iets voor jou.

Reageer op artikel:
Maak je eigen fruitijs: Komkommer, vlierbloesem en tequila
Sluiten