Maak je eigen fruitijs: Mango, sinaasappel en passievrucht

Culinair

Een heerlijk zomerijsjes bomvol vitamines. Hier ga je zeker credits bij je kids mee verdienen!

Speciaal voor Famme duiken de twee vriendinnen Nina en Elisabeth van Nice Fruitijsjes de keuken in om jou wekelijks een ijsrecept voor te schotelen. Gemaakt met ingrediënten die op dat moment in het seizoen zijn of volop verkrijgbaar. Deze week een ijsje met mango, sinaasappel en passiefruit.

Recept voor 10 mango-sinaasappel-passiefruit-ijsjes

Dit gaat erin:

500 gram mango
200 ml sinaasappelsap
40 gram rietsuiker
50 gram passievrucht
12 ml citroensap

Zo maak je het:

Stap 1

Snij de mango in stukken. Pers de sinaasappelen en de citroen.

Stap 2

Los de rietsuiker op in het sinaasappel- en citroensap door het er doorheen te roeren.

Stap 3

Doe de mango’s samen met het sinaasappel-citroensap/suikermix in de blender en maak er een smoothie van.

Stap 4

Proef of het zoet genoeg is, anders moet er nog wat suikersiroop met wat citroen bij.

Stap 5

Snij het passiefruit doormidden en schep met een lepel de inhoud eruit. Roer dit zo door dat de ‘draadjes’ eruit zijn. Roer daarna het passiefruit door de smoothie.

Stap 6

Vul de ijsvorm en wacht tot de ijsjes bevroren zijn!

Dit fruitijsje met tequila moet je écht proberen! >

Over Nice

Nice ijsjes worden gemaakt zoals je thuis in je keuken ook zou (kunnen) doen (dankzij de recepten op Famme!). Nice zoekt het lekkerste fruit bij elkaar bij de bio boer, maakt daar in een grote blender een smoothie van in hun ijskeuken en stopt dat in vormpjes in een snelvriezer. Nice ijsjes bevatten dus geen concentraten of geur-, kleur- en smaakstoffen. Het is fruit, water (of sap) en suiker, en verder niets. Seizoensfruit is erg zoet van zichzelf en heeft daarom weinig extra suiker nodig. In één aardbeien knijpijsje zit anderhalf theelepeltje suiker (zeven gram) en in een peren knijpijsje drie gram. Maar vooral: de ijsjes zijn to die for, aldus het Famme-team! En je shopt ze dus ook gewoon bij de Ah to Go en andere winkels.

Meer leuke content? Like ons op Facebook