Maak je eigen fruitijs: Wilde perzik

Nina en Elisabeth leggen uit hoe!

Culinair

Wilde perziken zijn volop verkrijgbaar in de winkel. Grijp je kans en maak dit overheerlijke ijsje!

Speciaal voor Famme duiken de twee vriendinnen Nina en Elisabeth van Nice Fruitijsjes de keuken in om jou wekelijks een ijsrecept voor te schotelen. Gemaakt met ingrediënten die op dat moment in het seizoen zijn of prima verkrijgbaar. Deze week een ijsje met wilde perzik.

Recept voor 10 ijsjes met wilde perzik

Dit gaat erin:
700 gram wilde perziken
150 ml water
70 gram rietsuiker
5 cc vanille essence (een theelepel)
60 ml citroensap

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht oven). Was de perziken, snijd ze doormidden, haal de pit eruit en leg ze met het vruchtvlees naar beneden op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak de perziken in de oven tot ze zacht zijn (+/- 20 minuten).

Maak van het water en de suiker de siroop: breng het water in een pan aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Haal de siroop van het vuur en laat deze vervolgens afkoelen (in bijvoorbeeld een schaal).

Als de perziken een beetje afgekoeld zijn (als je ze aan kan raken, zonder je vingers te branden) haal dan de pitten eruit. Doe de perziken (met schil) in de blender en pureer ze. Voeg vervolgens de afgekoelde siroop, de citroensap en vanille essence toe en mix dit kort. Vul de ijsvorm, plaats ze in de vriezer en wacht tot de ijsjes bevroren zijn!

Dit ijsje met tequila is ook écht een aanrader >

Over Nice

Nice ijsjes worden gemaakt zoals je thuis in je keuken ook zou (kunnen) doen (dankzij de recepten op Famme!). Nice zoekt het lekkerste fruit bij elkaar bij de bio boer, maakt daar in een grote blender een smoothie van in hun ijskeuken en stopt dat in vormpjes in een snelvriezer. Nice ijsjes bevatten dus geen concentraten of geur-, kleur- en smaakstoffen. Het is fruit, water (of sap) en suiker, en verder niets. Seizoensfruit is erg zoet van zichzelf en heeft daarom weinig extra suiker nodig. In één aardbeien knijpijsje zit anderhalf theelepeltje suiker (zeven gram) en in een peren knijpijsje drie gram. Maar vooral: de ijsjes zijn to die for, aldus het Famme-team! En je shopt ze dus ook gewoon bij de Ah to Go en andere winkels.

Meer leuke content? Like ons op Facebook