Maak je garderobe vlek-proof

Je bent al zenuwachtig voor die belangrijke meeting van vandaag en vlak voordat je de deur uitgaat spuugt je baby melk over je zijden blouse, of smeert je peuter wat verse mango op je jurk. En bedankt! Hier een paar handige tips om vlekkenleed te voorkomen.

Ga voor print

Een kledingstuk met een printje is veel minder vlekgevoelig dan een item in effen kleur. Een drukke print met verschillende kleuren is perfect om vers aangebrachte smurrie te verbloemen. Ook al gaat de vlek er niet helemaal uit na het poetsen, de print zorgt ervoor dat een onwetende hem niet ziet!

Layer-up

Vlek op je schouder of bij je hals? Drapeer er strategisch een hippe sjaal overheen of combineer je gevlekte shirtje met een leuk jasje of vest.

Kies voor wasmachine-proof

Laat dat zijden blousje maar in de kast hangen voor een kind-vrije avond, want met kids om je heen ga je liever voor materialen die vaak gewassen kunnen worden en toch mooi blijven. Zoek tijdens het (online) shoppen naar materialen zoals viscose en katoen, die zijn toch natuurlijk en ook wasmachine-proof.

Deppen, niet poetsen

Is het kwaad al geschied? Dep je vlek weg met een warme, vochtige theedoek. Ga nooit poetsen, want dan zie je de vlek gegarandeerd en wordt ‘ie in het ergste geval nog groter. Is het echt drama? Dan is je even snel omkleden de beste optie. Zorg ervoor dat effen basics vooraan in je kast liggen, want die zijn altijd goed.

Tip!
Heb je nog kleding met ‘oude’ vlekken? Spray er wat Vanish op, masseer het even in en laat vijf minuten intrekken voor je het in de wasmachine gooit. Zelfs vlekken van een half jaar oud gaan er nog uit!

 

Reageer op artikel:
Maak je garderobe vlek-proof
Sluiten