Redactie
Redactie Mind 16 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

Maak je trots foto’s van je zwangere buik, gaan ze viraal om ‘n heel andere reden

Dat je niet zomaar alles klakkeloos online moet zetten, weten we. Maar een foto van een zwangere buik kan toch wel? Nou, niet dus.

In 2014 plaatste mum blogger Meg Ireland een aantal buikfoto’s online. Tot haar grote schrik zijn de foto’s nu beland op een site voor mensen die opgewonden raken van bolle buiken. De 25-jarige Australische schrijft op haar Facebook: ‘Mijn zwangerschapsfoto ging viraal, maar niet op een goede manier. Deze foto is samen met vijftien andere foto’s van mij op een preggophilia-website beland. Dat is een porno-site voor mensen die van zwangere vrouwen houden. We zouden niet bang moeten zijn voor dit soort dingen, maar het gebeurt helaas zo vaak.’

Eigen schuld?

‘Mensen vinden het mijn eigen schuld dat mijn persoonlijke foto’s op die website zijn beland, omdat ik ze zelf op social media heb gedeeld (hoewel mijn profiel gewoon privé is). Ik zie het anders. Het kan me niet schelen als iemand een screenshot maakt van mijn foto om die aan iemand te laten zien, maar het gaat om de website waarop de foto beland is. Het maakt me echt misselijk. Wees alsjeblieft voorzichtig met wie je toevoegt op social media. Wees alert op ‘verdachte’ figuren en blokkeer diegenen die je niet vertrouwt,’ vervolgt Meg Ireland in haar Facebook-post.

Gestolen kiekjes

Vorig jaar waarschuwden belangengroepen voor zwangere vrouwen in onder meer Australië moeders ook al hiervoor. Toen werd een zogenoemde ‘preggofiel’ betrapt op het stelen van kiekjes van bolle buiken. De persoon deed zich op Facebook voor als zwangere vrouw en vroeg andere vrouwen ook foto’s van hun dikke buik te delen. Bezint eer ge aan een buikfoto begint dus.

Hoe zit het met de privacy van je kind op het internet? Dit zijn tien tips voor ouders. Sinds de komst van social media is het fenomeen cyberpesten meegegroeid: zó ga je er als ouder mee om.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Maak je trots foto’s van je zwangere buik, gaan ze viraal om ‘n heel andere reden
Sluiten