Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Persoonlijk 6 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

5 onbewuste vormen van ‘vreemdgaan’

Als je aan vreemdgaan denkt, denk je al snel aan het grote werk. Zoenen, seks, of misschien vind jij flirten met een ander al wel onder vreemdgaan vallen. Maar vaak worden deze grote relatiezondes veroorzaakt door een opstapeling van mini-zondes, die éigenlijk ook onder vreemdgaan vallen. Hieronder vind je een lijstje met voorbeelden:

1 Je hebt geheime vriendschappen

Iedereen heeft (hopelijk) een sociaal leven buiten zijn of haar relatie. Collega’s waarmee je gezellig kunt kletsen op de bedrijfsborrel, een ex waar je nog mee kunt lachen, of een oude schoolvriend of -vriendin.

Daar is natuurlijk niks mis mee, maar het gaat de verkeerde kant op als je je partner expres niet op de hoogte brengt van je relatie met één van deze mensen óf als je bepaalde dingen bij deze mensen zoekt die je niet in je eigen relatie krijgt.

Vraag jezelf dus af waarom je zo graag contact hebt met die andere leuke persoon en waarom je je partner er liever niks over vertelt.

Wanneer je uit elkaar gaat en de liefde nog niet over is

2. Je klaagt (te vaak) over je partner tegen andere mensen

Natuurlijk mag je wel eens tegen je vriendinnen klagen over zijn luie gedrag. Of over de vuile was die hij nog stééds niet uit zichzelf in de wasmand gooit. Maar er is een verschil tussen klagen en neerhalen. Als je meer negatieve dan positieve eigenschappen van hem ziet, is het misschien tijd om eens goed na te denken over je relatie.

3. Je houdt geld achter

Uit onderzoek is gebleken dat de meeste stellen ruzie maken over geld. Reken je meer dan eens iets expres contant af zodat hij je aankoop niet op de bankafschriften van jullie gezamenlijke rekening aantreft? Tijd om te biechten!

6 signalen die aangeven dat je partner meer ruimte nodig heeft

4. Seks voelt voor jou als een ‘moetje’

Geef je hem nog oprechte aandacht, of is jullie vrijpartij een ‘moetje’? Als je merkt dat je de gevoelens van je partner meer dan eens afkeurt of afwijst, creëer je op zijn tijd een enorme afstand tussen jullie in. Hij heeft dan al snel het idee dat zijn gevoelens er niet mogen zijn en dat is natuurlijk niet oké.

Iets te saai tussen de lakens? Zo geef je je seksleven een boost

5. Je bent niet open over hoe je je voelt

Eén van de belangrijkste dingen in een relatie is praten. Praten, praten, praten. Over de dingen die je leuk aan iemand vindt, of de dingen die je juist minder waardeert.

Als je jezelf als een stenen muur voordoet naar je partner krijgt hij echt geen hoogte van je, en dat gaat na een tijdje irritant worden. Voor jou, maar zeker voor hem.

Wat we kunnen leren van ongelukkige stellen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Huffington post

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
5 onbewuste vormen van ‘vreemdgaan’
Sluiten