Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Work & Life 24 mei 2014
Leestijd: 4 minuten

Maak van je hobby een money maker

Soms kan het best een uitdaging zijn om de eindjes aan elkaar te knopen. Zeker als een van de partners in huis niet of minder werkt. Heb je er wel eens aan gedacht dat je met je hobby best een leuk zakcentje kunt verdienen? Al was het maar om jezelf af en toe flink mee te verwennen, zonder schuldgevoel.

En waarom zou je niet wat bijverdienen met iets wat je leuk vindt en waar je ook nog eens goed in bent. Het kan je namelijk net wat ruimte geven om een mooie vakantie te boeken, iets groots te kopen waar normaal geen budget voor is. Of juist iets helemaal voor jezelf, zoals die prachtige Chloe Saddle bag (althans die zou ik kopen).

Iets voor jou? Laat je creatieve brein stromen en lees onderstaande ideeën voor money makers die je gemakkelijk kunt combineren met je gezinsleven:

Fotografie

Roemt iedereen je om je prachtige foto’s? En dan hebben we het niet over selfies met je smartphone. Weet je emoties goed in beeld te brengen (huwelijksfotograaf of portretten maker), heb je oog voor een ruimte (wordt fotograaf voor mensen die hun eigen huis verkopen). Ben je (omdat je moeder bent) extreem goed en geduldig met kindjes (baby fotograaf) of voelen dieren zich bij je op je gemak (natuur/dieren). Kies een specialisme en klaar ben je. Voor mooie foto’s betalen mensen graag.

Grafisch design

Ooit de grafische school gedaan of ontzettend handig met photoshop, kleurpaletten en de mooiste fonts? Zijn jouw Pinterest boards ware inspiraties en word je gevolgd door allerhande art directors en creatievelingen? Er is altijd vraag naar vormgeving. Of het nu voor een site is of een folder. Iedereen wordt visueler en het mag allemaal een beetje smoelen. Dus wees je eigen eerste opdracht en ontwerp een bedrijfslogo en kaartje en je bent in business.

Breien

Briljant vond ik de website van Granny’s finest, een Nederlands concept dat oma’s de mooiste sjwals, mutsen en ander heerlijk warm spul laat breien. Ook nog eens sociaal omdat het mensen bij elkaar brengt. Maar goed, wat zij kunnen kun jij ook, mits je een beetje kunt breien natuurlijk. Maak je eigen site en start met het verkopen van warm spul aan vrienden en familie. Ik koester nog steeds de prachtige sjawl die mijn schoonmoeder voor me heeft gebreid.

Techniek wonder

Run jij al sinds jaar en dag je eigen blog en ben je een wordpress koningin? Help andere mensen hun site te starten of een blog. Ze zullen je eeuwig dankbaar zijn.

Thuiskok

Roemt iedereen jou om je kookkunsten en draai jij je hand niet om voor een maaltijd voor tien personen? Denk dan eens aan het koken voor buren. Los van de extra bijverdienste kan het ook nog eens heel gezellig zijn om je buurtgenoten te leren kennen. Registreren doe je bijvoorbeeld bij Thuisafgehaald. De grootste community in thuiskoks.

Blog!

Ok, nu kan ik dus even heel persoonlijk worden. Heb je een onderwerp waar je veel van weet en graag over praat of schrijft en heb je een leuke schrijfstijl of ‘goeie pen’ zoals wij dat noemen in de media wereld. Doe het, net als ik gedaan heb en start je eigen blog. Het geld stroomt niet in een keer binnen, maar als je een niche te pakken hebt en genoeg lezers dan zullen er adverteerders komen die graag in jouw omgeving verkeren. Of zoals met mijn vriendinnen van Bluebelle gebeurde lanceer je een kookboek en ben je voor je het weet een bestseller!

Kringloop koningin

Jaloersmakend is het. Je struint marktplaats af en weet precies wanneer je je rondje kringloopwinkels moet maken voor de nieuwste lading vintage spullen. Ze kennen er je bij je naam en houden zelfs rekening met je komst. De kringloopkoningin. Koop voortaan niet meer alleen voor jezelf maar ook voor vrienden en start een winkeltje (site zo gebouwd door de grafische vriendin van hierboven) in vintage kleding of brocante meubeltjes. Soms een kleine lik verf of naaimachine correctie en je ziet de euro’s binnenvliegen.

Groene vingers

Kunnen mensen bij een straal zon je vinden in je moestuin of besteed jij je weekenden het liefst met je vingers in de aarde? Lang niet iedereen heeft groene vingers en weet wanneer de roze gesnoeid moeten worden of hoe je de beste kruidentuin bloeiend houdt. Wij kunnen ons geen betere win-win situatie voorstellen dan een buurvrouw met groene vingers!

Interieur advies

Hetzelfde geldt voor woninginrichting. Jouw huis heeft de juiste vibes, iedereen voelt zich er fijn en je kent alle trucs om speelgoed op een leuke manier weg te bergen. Eigenlijk is het gek dat je nog nooit in VT wonen hebt gestaan, het wordt tijd. Maar eerst even je kaartjes laten maken en een simpele site, want iedereen weet je binnen no-time te vinden voor wat interieuradvies.

Persoonlijke stylist

Je loopt er op en top bij en weet precies highstreet en design te combineren. Je vriendinnen raken niet uitgepraat over je looks en ook je kinderen lopen er bij alsof ze uit een catalogus komen gewandeld. Tijd om persoonlijk stylist te worden. En omdat jij precies weet waar je moet zijn en zo de beste budgetdeals scoort, bespaar je je clientèle geld met jouw beroep.

Kassa!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Maak van je hobby een money maker
Sluiten