Gina Koninkx
Gina Koninkx Mind 27 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

5 x herkenbaar op de maandag als je kinderen hebt (en de werkweek écht weer moet beginnen)

Het meest ongewenste geluid schalt uit je wekker. Helder, de maandag moet weer beginnen. Opstaan, douchen, aankleden en idem dito moet dat gebeuren bij de kids. Het is misschien wel de meest pittige dag van de week en oh zo herkenbaar voor alle andere ouders.

Het gevoel op maandag

Na een heerlijk weekend – doorgaans bestaande uit een drukke sportzaterdag en een wat meer relaxte zondag – staat de maandag weer voor de deur. De werkweek begint weer, de schoolweek van je kids en ook de sporttrainingen en muzieklessen moeten deze week weer worden afgevinkt.

Wie mag er rijden? Juist, jij of je partner. Voor vrijwel alle ouders geldt (weliswaar met een korreltje zout) deze vijf dingen zijn herkenbaar op de maandag.

1. De maandagochtend is slopend

Op het moment dat je wekker gaat, weet je dat het doordeweekse feest weer kan beginnen. Eén ding is duidelijk: de maandagochtend is misschien wel de meest slopende dag van de week. Het is pittig en taai maar elke week sleep jij je er toch maar weer mooi doorheen. You go momma!

2. Maandag is écht de drukste dag voor jou

Niet alleen moeten de kids weer om half negen op het schoolplein staan, ze moeten er ook nog eens met gevulde magen en aangekleed staan. Daarna *hup* door naar je eigen werk, en na een lange werkdag moet je eerst weer de kids ophalen bij opa en oma of de BSO (met geluk heeft je liefje dat al gedaan) en kun je nog op en neer rijden naar de voetbalclub en muziekles.

LEES OOK: Deze ochtendroutine helpt je om stress te voorkomen als je wakker wordt

3. Je bent héul blij dat je weekboodschappen hebt gedaan

Hoewel je er op zaterdag echt tegenop zag, ben je nu blij dat je voor een paar dagen boodschappen in huis hebt liggen. Dat betekent dat je op de maandagavond na het oppikken van de kids en een lange werkdag niét nog in een drukke supermarkt hoeft te staan. Winnen.

4. Je kids hebben ook last van het maandagochtend gevoel

En dat betekent dat jij de vrolijkheid zelve moet zijn in huis om deze energie bij je kids ook aan te wakkeren. ‘Hebben we er allemaal weer een beetje zin in vandaaaaaag?’.

5. Zei iemand ‘koffie’?

Op maandagochtend (én middag) is het koffiezetapparaat jouw beste vriend. Niet één, niet twee maar drie koppen koffie werk jij weg om je maandag door te komen en reikhalzend te verlangen naar het einde van deze lange eerste werkdag.

Denk maar zo, morgen is het al weer dinsdag. Na dinsdag komt woensdag en ben je weer over de helft van de werkweek. Donderdag tel je af naar vrijdag en op vrijdagmiddag mag je weer genieten van dat heerlijke weekendgevoel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
5 x herkenbaar op de maandag als je kinderen hebt (en de werkweek écht weer moet beginnen)
Sluiten