Redactie
Redactie Kids september 20, 2014

Maarre, hoe haal je die tekening dan weer van de muur?

Och, och, och kinderen zijn zo creatief hè. Hoeveel tekeningen vol met krabbels en krassen liggen er wel niet in een doos te wachten tot ze mee mogen met je kind als ‘ie uit huis gaat? Leuk, al dat gedoodle, maar op een vereeuwigde muurtekening van een 3-jarige zitten we niet altijd te wachten.

Daarbij is niet iedereen zo creatief als deze moeder en zouden we graag willen weten hoe we het hardnekkige vetkrijt van de muur kunnen halen, zonder dat we de verf meenemen. Team Famme ging voor je opzoek en vond raad. Niet zoveel te doen vandaag? Ga dan opzoek naar de onderstaande ingrediënten:

Tandenborstel en tandpasta

Let wel op: je hebt een hele tube nodig (afhangende van de grootte van de tekening). Schrob met de tandenborstel over de creatie en spoel of met water. Dag gaatjes, eh, tekening!

Baking Soda

Dep een natte doek in de baking soda en scrub zacht over het kunstwerk. Heel veel moeite hoef je er niet voor te doen, want als het goed is gaat ‘t er zo af.

Gum

Gebruik een gum. Deze tool is handig voor kleine krassen.

Staalspons

Haal die staalspons weer eens uit de keukenkast en ga met rechtlijnige bewegingen over het project van je kind. Hé hallo muur!

Azijn

Oeps, en ook blijken er sporen te zitten op de bank en de witte trui van je kind. Geen stress! Met azijn en een schuurspons krijg je het er zo van af. Natuurlijk wel even de kleding in de was doen, natuurlijk.

WD-40

Zoek eens in de gereedschapskist van je man. WD-40 beschermt tegen roest en stopt alles wat piept en kraakt, maar haalt dus ook de kleurplaat die je kind heeft gemaakt van je muur. Spray wat op de plek en haal er een droge doek overheen. En?

Mayonaise

Klinkt gek, maar het werkt. Smeer wat mayo over de tekening en laat enkele minuten trekken. Een vochtige doek erover en klaar.

Reageer op artikel:
Maarre, hoe haal je die tekening dan weer van de muur?
Sluiten