Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 22 november 2017

Dit magische draadje voor zieke kinderen gaat het hele internet over om een bijzonder mooie reden

Kindjes die worden behandeld voor welke vorm van kanker dan ook, brengen een groot deel van hun korte leventje door in het ziekenhuis. Behandeling na behandeling, onderzoek na onderzoek. Zowel voor de kinderen als de ouders een totale uitputtingsslag. Omdat kindjes vaak bij hun ouders vandaan worden gehaald tijdens zo’n behandeling, kunnen ze daardoor angstig worden.

Magisch touw

Lobke Marsden, radioloog en moeder van drie kinderen, bedacht een supermooie manier waarop kinderen toch met hun ouders verbonden kunnen zijn als zij niet bij de behandeling aanwezig kunnen zijn: de Magic String.

Oftewel, het magische touwtje. Tijdens bestralingen moeten ouders op een afstand blijven, wat voor angst en stress bij kinderen zorgt. ‘Om deze angst een beetje weg te nemen, kan de ouder het ene uiteinde van het touwtje vasthouden en het kind het andere uiteinde. Zo zijn ouders en kinderen toch met elkaar verbonden tijdens de behandeling’, twittert Lobke.

LEES OOK: Kankerpatiënte schrijft 45 levenslessen die iedereen zou moeten opvolgen

Mooi gebaar

Bij haar tweet heeft ze een foto gevoegd van een kleurig touwtje, dat inderdaad bijna iets magisch uitstraalt. Hoe prachtig is dit gebaar?

Veel gedeeld

Onder de tweet reageren ouders dankbaar en delen ze hun eigen manieren om hun kinderen op hun gemak te stellen tijdens ziekenhuisbezoeken en behandelingen. Lobke heeft veel ouders op een idee gebracht. Haar tweet is daarom al meer dan 3 duizend keer geliked en bijna duizend keer geretweet.

Deze vrouw met longkanker deelt een boodschap die voor iedereen belangrijk is

Twitter Lobke Marsden

Reageer op artikel:
Dit magische draadje voor zieke kinderen gaat het hele internet over om een bijzonder mooie reden
Sluiten