Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Recepten 24 jan 2019

De lekkerste en makkelijkste recepten met pindakaas

Pindakaas is niet alleen een van Holland’s favoriete lekkernijen, maar is ook nog ‘s heel gezond. Al hoewel, let wel eventjes op varianten met toegevoegde suikers!. Zo bevat een potje pure pindakaas onwijs veel gezonde vetten en vitamine E. Mits jij (of je kids) geen notenallergie hebben, past pindakaas hartstikke goed in je voedingsschema. Je kunt dit goedje lekker op je boterham smeren, maar je kunt er veel meer heerlijke creaties van brouwen.

Pindakaas brownies

Brownies zijn altijd een goed idee. Laat staan met pindakaas; yummie! Het beslag voor pindakaas brownies heb je binnen no time gemixt. Dit heb je nodig:

– 220 gram ongezouten roomboter
– 175 gram pure chocolade
– 300 gram kristalsuiker
– 3 eetlepels cacaopoeder
– 125 gram bloem
– 4 eieren
– 60 gram poedersuiker
– 10 eetlepels pindakaas
– een snufje zout
– bakpapier en een bakvorm/ovenschaal

Alles bij elkaar geraapt? Verwarm de oven dan voor op 200 graden en smelt ondertussen ongeveer 150 gram van de boter met 125 gram pure chocolade in een kom boven een pan met heet water (au bain marie). Mix de suiker, cacao, eieren en bloem en de gesmolten chocoladeboter in een kom. Voorzie de bakvorm van een lage bakpapier en schenk het beslag er vervolgens in. Mix het restje boter, de poedersuiker en de pindakaas in een kom en schep dit mengsel rustig door het beslag in de bakvorm. Bak de brownie 30 minuten gaar, en garneer de brownie met de restjes chocolade (eerst smelten!). Eet smakelijk!

Pindakaas koekjes

Dit receptje flans je binnen een half uurtje in elkaar en je hebt er slecht 3 ingredienten voor nodig, ideaal! Waarschijnlijk heb je deze zelfs in huis:

– 200 gram kristalsuiker
– 225 gram pindakaas
– 1 ei
– bakpapier

Ready, set, GO! Verwarm de oven voor op 180 graden en mix de suiker, pindakaas en het ei door elkaar met een vork. Maak balletjes van het mengsel en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat. Druk ze vervolgens plat met je vork en bak ze 7 minuten goudbruin. Als je ze uit de oven haalt is het de bedoeling dat de koekjes nog zacht zijn. Laat ze 20 minuten afkoelen – dan worden ze lekker crunchy – en tast toe!

Pindakaas bananenijs (healthy & vegan!)

Nu het buiten vriest staan al onze kacheltjes op standje sambal. Daarom is ijs helemaal geen gek idee. Wat dacht je van pindakaas bananenijs? Voor 18 bolletjes neem je:

– 6 rijpe bananen
– 9 eetlepels pindakaas
– 6 eetlepels cacaopoeder
– 6 eetlepels kokosmelk

Snijd de bananen in plakken en leg deze ongeveer 4 uurtjes in de vriezer. Mix de bananen, pindakaas, kokosmelk en cacaopoeder 3 minuten in de blender tot een zacht mengsel. Dat wordt smullen geblazen!

 

Heb je niet voldoende tijd om de keukenprinses uit te hangen? Geen probleem! Deze pindakaas chocolade smoothie is super lekker en voedzaam

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
De lekkerste en makkelijkste recepten met pindakaas
Sluiten